Agriturismo La Ripolina

Buonconvento | Toscane

Agriturismo La Ripolina, in Buonconvento, bestaat uit een landgoed van 500 hectare groot. Het ligt op 25 km ten zuiden van Siena in het hart van de "Crete Senesi", het fascinerende landschap bestaat uit bossen en heuvels van klei die door de eeuwen heen gevormd zijn met tussenliggende middeleeuwse dorpjes.
Bij aankomst op de boerderij wordt u van harte welkom geheten door de vriendelijke Toscaanse familie Cresti. Zij bieden appartementen en kamers aan, eenvoudig ingericht, verdeeld over 5 boerderijen op hun prachtige heuvelachtige landgoed.
‘Pieve di Piana' is een middeleeuwse burcht die samen met een groepje huizen rond een oude kerk met een klokkentoren uit de 9e eeuw ligt. Hier bevinden zich twee charmante authentieke appartementen in de voormalige abdij. Het ligt op een heuvel vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de wijngaarden, graanvelden en zonnebloemen. De eigenaresse Laura woont in het huis S. Ferdinando waar twee appartementen gevestigd zijn, ieder met eigen toegang. De overige appartementen bevinden zich in de omliggende boerderijen die volledig gerestaureerd zijn.
In de boerderij ‘La Ripoli' zijn de 5 kamers, eenvoudig ingericht met antieke meubels.
In de tuin is een prachtig zwembad, een speeltuin, een tafeltennistafel en er zijn fietsen beschikbaar om de omgeving te verkennen.
Leuke uitstapjes kunt u maken naar Siena en andere mooie stadjes zoals Montalcino, Pienza en Montepulciano.