Plaats en tips

La Fenice wordt omringd door veel cipressen en olijfbomen en hier loopt een pad doorheen, u kunt een wandeling maken naar de top van de heuvel. Vanaf november worden de olijven geplukt en wordt er eigen extra vergine olijfolie geproduceerd.

Een à twee keer per week kan de eigenaresse een diner verzorgen. (vanaf 4 personen). Het diner kost € 30,- per persoon inclusief wijn en dient ter plaatse gereserveerd en betaald te worden.

Castiglion Fiorentino

Een klein middeleeuws dorp omgeven met stadsmuren. Het ligt op een heuvel van 345m hoogte en biedt een mooi uitzicht op de Valle di Chio en de Apennijnen. In het oude centrum vindt u Etruskische overblijfselen, smalle steegjes en straatjes met kleine handwerkwinkels en een paar leuke restaurants.

Arezzo

Is een levendige stad. In het centrum vindt u veel ambachtelijke zaken en mooie winkels. De dom en de romaanse kerk Pieve di Santa Maria zijn zeker een bezoekje waard. Het eerste weekend van elke maand wordt in de straatjes van het centrum de grootste antiekmarkt van Italië gehouden. De beroemde Italiaanse schilder Piero della Francesca (ca 1420 - 1492) heeft grotendeels van zijn leven in Arezzo gewoond. Er zijn fresco's van hem te zien in de Basilica di San Francesco. Zijn werken behoren tot de Vroegrenaissance.

Cortona

Is een klein stadje, dat hoog op een helling boven het Chianadal ligt, en heeft één van de best bewaard gebleven middeleeuwse stadscentra van Toscane. Piazza della Repubblica is het centrale plein en tevens dé ontmoetingsplaats van de plaatselijke bevolking en toeristen. De Via Nazionale, een voetgangersstraat met winkels, komt uit op Piazza Garibaldi, waar u een prachtig uitzicht over Zuid-Toscane heeft.

Monte San Savino

Een gemoedelijk plaatsje dat geheel omgeven is door een middeleeuwse stadsmuur met twee toegangspoorten en met een sfeervol historisch centrum. Op woensdagochtend wordt de wekelijkse markt gehouden. Monte san Savino bekend om zijn ‘porchetta', een typische worst gemaakt van varkensvlees en gekruid met venkel, knoflook en zwarte peper. In september is er een jaarlijkse festival: "Sagra della Porchetta Savinese".

Perugia

Is de hoofdstad van Umbrië en gelegen op een heuvel boven de rivier de Tiber. Het was één van de machtigste Etruskische steden en de stadsmuren met poorten zijn nog een herinnering uit die glorietijd. Perugia heeft ook veel gebouwen uit de middeleeuwen met schilderachtige middeleeuwse straatjes. Het hart van de stad is het schitterende plein Piazza IV Novembre. Het is ook een moderne stad met een internationale sfeer vanwege de grote universiteit en de kunstacademies die zich hier bevinden. De textiel- en chocolade-industrie zijn hier bedrijvig, bekend zijn de ‘baei' (kusjes), verpakt in tedere boodschappen!

het meer van Trasimeno

Dit bijna ronde meer is het vierde in grootte van de Italiaanse meren. In het meer liggen drie kleine eilandjes: Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese. De zachte groene heuvels, zo kenmerkend voor het Toscaanse en Umbrische landschap, harmoniëren prachtig met het meer. Rondom het meer liggen oude historische stadjes als Castiglione del Lago, Magione, Passignano sul Trasimeno en Tuoro sul Trasimeno.