Plaats en tips

Het is mogelijk een wijnproeverij en/of een kookcursus te reserveren:

* wijnproeverij
Na een korte geschiedenis over het huis en de wijngaarden gaat u naar de wijnkelder waar een proeflokaal ingericht is: u proeft drie rode wijnen, grappa en ‘extra vergine' olijfolie inclusief lokale salami, ham en Pecorino kaas.
Prijs per persoon: € 25,-

* kookcursus
In het eigen restaurant Enoteca Del Duca worden kooklessen georganiseerd.
De kookcursus duurt 3 uur waarna de bereide gerechten genuttigd worden inclusief een selectie van wijnen. Meer informatie kunt u navragen bij Minerva Reizen.
Prijs per persoon: € 125,-

Volterra

Volterra is een bijzonder middeleeuws stadje en ligt op een heuvel, op 545 meter hoogte. Volterra is rijk aan veel verschillende tradities, waaronder de bewerking van albast dat sinds de 8e eeuw v. Chr. een belangrijke ambacht in Volterra is. In de talloze kleine winkels en ateliers is deze ambacht te zien en te koop.
Veel overblijfselen van deze vroegere Etruskische nederzetting zijn nog bewaard gebleven zoals de stadspoort "Porta all'Arco", de enige overgebleven poort van de vroegere Etruskische ommuring. Het huidige uiterlijk dankt de stad Volterra aan de 3.200 meter lange stadsmuur en de talrijke torenhuizen uit de middeleeuwen.

San Gimignano

Is één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane. Het historisch centrum van San Gimignano staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bijzondere stadje wordt door zeer veel toeristen bezocht. San Gimignano is bekend om de torens die de stad domineren. In de middeleeuwen werden de torens gebouwd door families als statussymbool voor hun rijkdom en macht.  Van de oorspronkelijke 72 torens heeft de stad nu nog 14 torens uit de 13e en 14e eeuw. De stad is gebouwd rondom twee pleinen: Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo met middeleeuwse torens en torenhuizen.
San Gimignano is ook bekend om een uitstekende droge witte wijn: Vernaccia.

de vallei van Cecina

Deze vallei met gevarieerd landschap kent een lange geschiedenis en is rijk aan artistiek en archeologisch erfgoed. De ongerepte natuur en het schilderachtige landschap met kastelen, kerken, boerderijen en middeleeuwse dorpen heeft al veel beroemde schrijvers, dichters en schilders geïnspireerd. Het culturele centrum van deze vallei is Volterra, met kunstwerken uit de Etruskische, Romeinse, Middeleeuwse en Renaissance perioden.

Colle di Val d’Elsa

Deze stad bestaat uit drie delen: Borgo, Castello en Piano. De eerste twee zijn de oudste delen en bevinden zich op de heuvel en Piano is het deel dat in de vallei ligt langs de rivier Elsa. Het is een kleine maar wel aantrekkelijk stadje met een aantal musea. Colle di Val d'Elsa is beroemd vanwege de productie van kristal. Hier wordt 95% van het kristal in Italië geproduceerd en 15% van het kristal over de hele wereld.

Montescudaio

Behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Het dorp ligt in de heuvels op een hoogte van 242 meter met uitzicht op de vallei van Cecina en op 8 kilometer van de kust. Oorspronkelijk was Montescudaio een benedictijner klooster en werd in de middeleeuwen een belangrijk dorp vanwege de strategische positie. Op het hoogste punt staat de kerk van Santa Maria Assunta met een plein ervoor, Piazzale del Castello. Vanaf dit plein is er uitzicht over het dorp en de omgeving. Montescudaio staat ook bekend om de rode en witte DOC wijn.

Siena

Een schitterend bewaard gebleven middeleeuwse stad, die tot in de 14e eeuw net zo machtig was als Florence. Siena heeft veel bezienswaardigheden en wordt daarom ook wel een openluchtmuseum genoemd. Piazza del Campo: op de plaats waar de drie heuvels waarop de stad gebouwd is samenkomen, ligt het bijna beroemdste plein van heel Italië. Hier vindt tweemaal per jaar de beroemde paardenraces van de Palio plaats. Palazzo Pubblico, het stadhuis gebouwd in 1297, is een van de meest elegante gotische paleizen in Toscane. Torre del Mangia is de bijbehorende  klokkentoren en het symbool van de stad.