reis Sardinië - ontdek het noorden en het zuiden

8-daagse fly-drive

Sardinië is een paradijs en het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee. Tijdens deze rondreis ontdekt u het noorden, het zuidwesten en het zuidelijkste puntje van Sardinië: een verrassende combinatie van levendige dorpen, prachtige landschappen, lagunes met flamingo's, fascinerende cultuur en geschiedenis, natuurreservaten en een adembenemende mooie kuststrook met witte zandstranden en een azuurblauwe zee. Het verblijf is in drie verschillende accommodaties op schitterende plekken om dit gedeelte van het unieke eiland te beleven. U krijgt in korte tijd een onvergetelijke indruk van het bijzondere Sardinië! De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Alghero; een Middeleeuwse stad met stadsmuren en torens die indrukwekkende getuigen zijn uit de periode van het Spaanse bewind. In het historisch centrum, met typisch Italiaanse smalle straten met keien, zijn interessante bezienswaardigheden, veel restaurants en cafés en een gezellige haven en boulevard met prachtig uitzicht over de Middellandse zee.

• Oristano; deze provinciehoofdstad is gesticht in de 11e eeuw en lopend over Piazza Roma en Piazza Eleonora treft u mooie bezienswaardigheden aan. In de omgeving zijn lagunes waar veel vogelsoorten voorkomen, zoals flamingo's. Er zijn prachtige stranden met volop mogelijkheden voor diverse watersporten.

• Sant'Antioco; Het eiland Sant'Antioco is het vierde grootste eiland van Italië, na Sicilië, Sardinië en Elba. Het eiland is heuvelachtig met voornamelijk een rotsachtige kust. Het eiland is verbonden met het vaste land door middel van een brug van 5 km lang. De belangrijkste plaats op dit eiland is Sant'Antioco, ooit een Fenicische haven en Romeinse basis. Het centrum ligt aan de kust en biedt een prachtig uitzicht op het vasteland van Sardinië. Er zijn een aantal prachtige stranden op het eiland.   

• Calasetta; Ligt aan de westkust op het eiland Sant'Antioco en is een gezellig stadje met veel restaurants, bars en cafés. Bovenin staat de "Torre", gebouwd in de 18e eeuw net voor de oprichting van de stad. Vanaf hier is er een spectaculair uitzicht over de stad en de kust aan de andere kant. Mooie stranden in de omgeving zijn o.a. "Sottotorre" en "Salina". In het omliggende gebied zijn “Nuraghi” te vinden. Vanuit de haven van Calasetta vertrekken de veerboten naar het buureilandje Isola San di Pietro. 

Zie ook onze andere rondreis Sardinië