rondreis ApuliŽ - Lecce en het zuiden

8-daagse fly-drive

Deze rondreis Apulië laat u kennismaken met de zuidelijkste provincie van deze regio: Lecce. Dit gedeelte valt samen met de streek Salento en vormt ‘de hak' van de laars van Italië. De streek staat bekend om het vlakke landschap omgeven door de Adriatische en de Ionische zee met prachtige zandstranden, witte kliffen met fascinerende zeegrotten, vriendelijke bevolking, eeuwenoude olijfbomen en zeer goede wijnen zoals Primitivo, Negroamaro en Salice Salento.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Lecce; de stad wordt ook wel "Florence van de Barok" genoemd of het "Athene van Apulië". Dit komt door de onwaarschijnlijke rijkdom aan monumenten in Barokstijl. De paleizen, kerken en huizen zijn voorzien van weelderig versierde gevels van het lokale steen ‘pietra leccese' en geven een charmante  uitstraling aan Lecce.

• Salento; deze streek vormt de hak van de Italiaanse laars en wordt omgeven door de Adriatische zee in het oosten en door de Ionische zee in het westen. Een adembenemend mooie kustlijn met witte zandstranden en kliffen in de smaragdgroene zee. In dit gebied zijn veel mogelijkheden om te wandelen en voor tochten per fiets, te paard of per boot.

• Otranto; dit havenstadje aan de Ionische zee ligt het meest oostelijk van heel Italië. De stad behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Citta Vecchia, het historische centrum, wordt omsloten door de stadsmuren die nog vrijwel intact zijn en het kasteel.