In luxe rondreizen door Sardinië

10-daagse fly-drive

Rondreizen door het prachtige Sardinië laat u kennis maken met de natuur, de cultuur, de gastronomie en de gastvrije mensen. Sardinië is een magnifiek eiland in de Middellandse Zee en behoort tot Italië. De hoofdstad is Cagliari en andere belangrijke plaatsen zijn Alghero, Oristano, Nuoro, Olbia en Sassari. Het heeft een wonderschone kustlijn en een ruig binnenland met ongerepte natuur. Ook heeft Sardinië een rijke cultuur met een mengeling van Europese, Noord-Afrikaanse en Oosterse invloeden. De hotels tijdens deze rondreis zijn goed verzorgd en met een bijzondere ligging. U kunt genieten van typische Sardijnse gerechten. ‘Pecorino Sardo' is de meest voorkomende schapenkaas op Sardinië, ‘Cannonou' is de bekendste wijn en ‘Mirto' is de traditionele Sardijnse likeur gemaakt van bessen of bloemen van de mirthe.
 
Rondreizen op Sardinië, met als hoogtepunten:

• West-Sardinië; in het gebied rond Macomer zijn de meeste ‘nuraghi', verdedigingstorens uit de bronstijd, te vinden van Sardinië. Costa Verde behoort tot de indrukwekkendste kustlandschappen op het eiland. Het is een stukje paradijs met kristalheldere zee, ongerepte stranden, rotsachtige kleine baaien, indrukwekkende kliffen en fraai gevormde natuurlijke duinen.

• Sant'Antioco; het eiland Sant'Antioco is het vierde grootste eiland van Italië, na Sicilië, Sardinië en Elba. Het eiland is heuvelachtig met voornamelijk een rotsachtige kust. Het eiland is verbonden met het vaste land door middel van een brug van 5 km lang. De belangrijkste plaats op dit eiland is Sant'Antioco, ooit een Fenicische haven en Romeinse basis. Het centrum ligt aan de kust en biedt een prachtig uitzicht op het vasteland van Sardinië.

• Nuoro; is de hoofdstad van de van de gelijknamige provincie en ligt in het hart van Sardinië. Deze stad ligt aan de voet van de Monte Ortobene en wordt omringd door het Supramonte en het Gennargentu gebergte. Bezienswaardig zijn de Kathedraal Santa Maria della Neve en de musea. Een korte wandeling langs de Kathedraal naar het hoger gelegen "Parco Colle Sant'Onofrio" wordt beloond met een prachtig uitzicht over de bergen en de stad.

• Costa Smeralda; dit is de wereldberoemde 80 kilometer lange kuststrook en één van de mooiste van de Middellandse zee. Eilandenarchipel La Maddalena is een natuurpark en kenmerkt zich door zijn mooie landschap met schitterende stranden, rotsachtig terrein en oude vestingwerken. Het binnenland bestaat uit het typische ruige Sardijnse landschap de "macchia mediterranea ", met de vele eeuwenoude kurk- en steeneiken en bessenstruiken. In deze omgeving zijn talrijke archeologische vindplaatsen. 


Bekijk ook onze andere reizen naar Sardinie.