Antica Residenza d'Azeglio

Bologna | Emilia Romagna

Antica Residenza d'Azeglio is een charmante Bed and Breakfast in de Via d'Azeglio, één van de meest prestigieuze straten in Bologna. De ingang bevindt zich in een galerij met arcaden, dat typerend is voor deze mooie stad. Er zijn 5 kamers die klassiek ingericht zijn, passend bij de stijl van dit historische pand. Iedere kamer heeft een eigen kleur en is voorzien van een flatscreen TV, airconditioning, internetverbinding, minibar en een moderne badkamer. De kamers komen uit op de gezamenlijke woonkamer met comfortabele banken en toegang tot een klein terras. Aan de eettafel kunt u ‘s ochtends plaats nemen voor het ontbijt met vers fruit, diverse zoetigheden, broodjes, croissants, yoghurt en cappuccino. Of u kunt het uitgebreide ontbijt op uw kamer laten serveren; een heerlijk begin van de dag om de stad te gaan verkennen.
Vanuit de Bed and Breakfast loopt u de Via d'Azeglio in die al snel overgaat in een voetgangerszone. Dit is het historisch centrum van Bologna en diverse bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Piazza Maggiore en het naast gelegen Piazza del Nettuno vormen het hart van Bologna waar de meest belangrijke gebouwen te vinden zijn. Een mooi beginpunt om deze "geleerde, rode en vette" stad, de bijnamen van Bologna, te ontdekken: een gezellige universiteitsstad met veel rode gebouwen waar de spaghetti bolognese niet overgeslagen mag worden!
Antica Residenza d'Azeglio biedt u een gastvrij verblijf in een elegante omgeving dat geheel past in de stijl van deze schilderachtige en torenrijke stad die de moeite waard is om te bezoeken.