Hotel Corte Estense

Ferrara | Emilia Romagna

Midden in het historische centrum van Ferrara, vlakbij de 14e-eeuwse vesting Castello Estense en de schitterende kathedraal, ligt het charmante hotel "Corte Estense".
Het was oorspronkelijk een oud paleis uit de 17e eeuw en als u 's ochtends aan het ontbijtbuffet zit in de prachtige kamer versierd met bijzondere fresco's, kunt u wellicht die oude, deftige sferen nog voelen. Inmiddels is het Corte Estense een zeer verzorgd en comfortabel hotel geworden, met elegant ingerichte kamers, mooie balkenplafonds en voorzien van alle moderne gemakken.
Wat opvalt in Ferarra zijn de vele fietsers, want de fiets is het geijkte vervoermiddel om de stad te verkennen. Zo is er een fietspad langs de negen kilometer lange oude stadsmuur van Ferrara.
Maar ook lopen door de stad Ferrara heeft zo z'n charme: in alle rust slenteren door de middeleeuwse straatjes, langs de prachtige kastelen, paleizen, kerken en kloosters, tuinen en pleinen. Even stoppen voor een espresso in een lokale bar en genieten van de regionale specialiteiten van Ferrara zoals de ‘cappellacci di zucca', met pompoen gevulde pastahoedjes of de pittige ‘salama da sugo', een grove sterk gekruide kookworst en het typische zoete ‘pampepato', een peperbrood. Bekend is het brood ‘coppia', uniek door de gedraaide vorm, waarschijnlijk ontworpen door Cristoforo de Messisbugo, de chefkok van Alfonso I en Ercole II d'Este.
In hotel Corte Estense zult u zich thuis voelen en het is een bijzonder aantrekkelijk uitgangspunt voor een bezoek aan dé Renaissance stad Ferrara.