Agriturismo Ai Casali

Cividale del Friuli | Friuli

Agriturismo Ai Casali ligt bij het dorpje Guspergo, 4 km van het centrum van Cividale del Friuli, in de richting van Valli del Natisone en Slovenië.
Valli del Natisone bestaat uit vier valleien die doorkruist worden door meerdere rivieren met als belangrijkste de Natisone. Symbool van het gebied is de berg Matajur (1641 m).
In een open landschap, omgeven door glooiende heuvels, ligt de boerderij Ai Casali. Een ideale vakantiebestemming om tot rust te komen in de natuur en dit te combineren met een interessante omgeving die rijk is aan cultuur en tradities.
De familie Iuri, die al generaties lang in het bezit is van deze boerderij, zijn blij om gasten te verwelkomen in hun huis met een warme en huiselijke sfeer. Er zijn 12 kamers en 3 appartementen, verdeeld over twee gebouwen. In de verzorgde tuin is een zwembad met ligstoelen en parasols en een barbecue. Voor kinderen is er een speeltuin en een kleine kinderboerderij met konijnen, kippen, een pony en een ezel. Er kan gratis gebruik gemaakt worden van mountainbikes. Het gebied leent zich goed voor prachtige fietstochten, routes zijn verkrijgbaar bij de receptie. De receptie informeert u graag verder over de omgeving die een scala aan mogelijkheden biedt voor een onvergetelijke vakantie!
Cividale del Friuli wordt ook wel de schatkamer van kunst van de regio Friuli -Venezia-Giulia genoemd. De stad is in tweeën gedeeld door de rivier Natisone, die overspannen wordt door de indrukwekkende Ponte del Diavolo (de duivels brug). Natuurliefhebbers kunnen hun dag besteden aan wandelen op de berg Matajur of een bezoek brengen aan de Natisone valleien. Rondom Cividale del Friuli ligt het DOCG gebied "Colli Orientali del Friuli", een aanrader voor wijnliefhebbers.
De gunstige geografische ligging maakt dagtrips mogelijk naar de zee in Grado, Lignano of Triëst en naar de bergen in Slovenië en Oostenrijk.