Plaats en tips

Bij de agriturismo is een zwembad (6 x 12,5m), boogschieten en tafeltennis. In het restaurant en de gemeenschappelijke ruimte is er wifi internet beschikbaar.

Op 2 kilometer is er een tennisbaan.
Er zijn toegangskaarten met korting te koop voor een dag naar Regina Beauty Fitness and Thermal Resort in Acqui Terme en voor een rondleiding door de wijngaarden en de wijnkelders van Azienda Vitivinicola Marenco in Strevi (35 km) met een wijnproeverij.

Sassello, op 19 km, is een klein dorpje dat bekend is om de productie van amandelkoekjes.

Acqui Terme

Dit voormalige Romeinse kuuroord was één van de belangrijkste thermale badplaatsen van het Romeinse rijk. Nog altijd is het een belangrijk kuuroord met warmwaterbronnen. Bezienswaardig in Acqui Terme zijn de kathedraal uit de 10e eeuw en het Castello dei Paleologi uit de 11e eeuw met een archeologisch museum. Aan de rand van de stad staan restanten van een Romeins aquaduct uit de 2e eeuw.

het Ovada gebied

Is een heuvelachtig gebied dat bezaaid is met wijngaarden en middeleeuwse kastelen. Hier groeit de Dolcetto druif, waarvan de beroemde wijn Dolcetto d'Ovada gemaakt wordt. Ook de wijngaarden rond Novi en Gavi zijn bekend door de typische witte wijn en de dessert wijn. Bezienswaardig zijn de vele kastelen zoals Tagliolo, Trisobbio, Rocca Grimalda, Orsara Bormida en Prasco. Niet ver van het Castello di Prasco ligt de ‘Giardino Botanico dei Mandorli', voor liefhebbers van planten en bomen.

Canelli

Ligt aan de linkeroever van de Belbo rivier en aan het begin van de Langhe heuvels. Het gebied is rijk aan wijngaarden en wereldwijd bekend door de productie van de Asti Spumante, een enigszins zoete, sprankelende witte wijn, die een symbool is van Canelli en ook van de hele provincie Asti. In Canelli zijn veel bekende wijnhuizen gevestigd zoals Gancia, Luigi Bosca en Riccadonna.

Parco Naturale del Monte Beigua

Dit is het grootste regionale natuurpark van Ligurië en is vanwege de bijzondere geologische en landschapserfgoed door UNESCO uitgeroepen tot ‘Europees Geopark'. Er kunnen prachtige wandel- en fietstochten gemaakt worden door de bossen, weilanden en bergachtige gebieden met spectaculair uitzicht op de Alpen en de zee. Bijzonder in het gebied is de komst van duizenden trekvogels in de lente en in de herfst. Verder zijn er veel kleurrijke inheemse plantensoorten te bewonderen.

Asti

Staat bekend als de stad van de 100 torens (hoewel er 120 zijn!) waarvan verschillende zich nog binnen de oude stadsmuren bevinden. Het belangrijkste monument is de bakstenen Duomo, die bijna duizend jaar oud is. De stad is ook bekend door de Barbera d'Asti, de rode wijn gemaakt van de Barbera druif, die op de heuvels rondom Asti verbouwd wordt en de Asti Spumante, de witte mousserende wijn. De Palio wordt ieder jaar op de derde dinsdag van september gehouden; dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.