Plaats en tips

Er worden wijnproeverijen georganiseerd; een mooie gelegenheid om de fascinerende wereld van de Siciliaanse wijn te ontdekken. Tenuta Stoccatello produceert twee wijnen:
De witte wijn "Animi" is erkend tot één van de 30 beste Siciliaanse wijnen.
De rode wijn "Ignis" is een Nero d'Avola en won in 2012 een zilveren medaille in Brussel.

In Menfi kunnen fietsen gehuurd worden, de omgeving rond Menfi en Tenuta Stoccatello leent zich uitstekend voor fietsen. Er zijn diverse fietsroutes beschikbaar, die ook geschikt zijn voor kinderen.

Menfi

Agriturismo Tenuta Stoccatello biedt begeleide bezoeken aan naar de beroemde wijnkelders in Menfi: Azienda Agricola Renzo Barbera, Planeta, Settesoli, Cantine Barbera.
In juni organiseren de wijnkelders in Menfi een 3-daags festival met wijnproeven en zijn er shows in de straten.

Sciacca

Dankzij de warmwaterbronnen ontstond hier het bekendste kuurbad van Sicilië. Het is een authentieke Siciliaanse stad met een haven, die in de 9e eeuw de belangrijkste Siciliaanse haven was voor vervoer van graan naar Noord-Afrika. Op het Piazza Minzoni staat de Dom, uit 1108, met mooie fresco's en barokbeelden. Op het Piazza Carmine staat de S. Margherita kerk met een fraai gotisch Catalaans portaal. Het openluchtmuseum Castello Incantato, het betoverde slot, is een ongewone galerie in de buitenlucht met gratis toegang.

Selinunte

Dit ruïneveld is een overblijfsel van een Griekse kolonie en werd omstreeks 650 v.Chr. gesticht door kolonisten uit de omgeving van Siracusa. Sinds het einde van de 19e eeuw zijn er door opgravingen belangrijke resten te voorschijn gekomen van zes grote Dorische tempels, daterend van de 7e tot de 5e eeuw v.Chr. Vooral de zgn. Tempel E uit ca. 460 v.Chr., die mogelijk gewijd is aan de godin Hera, is in de 20e eeuw gedeeltelijk gerestaureerd en maakt grote indruk.

Segesta

De tempelzuilen van Segesta vormen een bijzonder mooi en interessant bouwwerk. De tempel van Segesta is een Grieks heiligdom in Dorische stijl die nooit afgebouwd is. Het werd rond 425 v. Chr. door de Elymiërs gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht op de omgeving en ligt net buiten de oude stad van Segesta. Het theater werd gebouwd in de 3e eeuw v. Chr. en ook dit ligt bovenop een heuvel. Om het jaar wordt dit theater nog gebruikt voor openluchtvoorstellingen.