Agriturismo Sant'Elia

Fontane Bianche | SiciliŽ

Op 4 km van het strand bij Fontane Bianche en op 8 kilometer van Siracusa hebben de eigenaren van landbouwbedrijf Sant'Elia een agriturismo geopend. De boerderijen en schuren werden tot een paar jaar geleden gebruikt en zijn omgebouwd tot comfortabele kamers en appartementen. De Masseria, het hoofdgebouw, dateert uit 1800 en is gerenoveerd met behoud van de originele architectuur. De inrichting en afwerking zijn het werk van professionele Siciliaanse ambachtslieden, met oog voor detail en in harmonie met de omgeving, overeenkomstig met de vriendelijkheid en de warmte die u zult ervaren wanneer u hier verblijft.
Agriturismo Sant ‘Elia is omgeven door een 15 hectare groot landgoed met grote palmen, cactussen, olijfbomen en citroenbomen. Er is een weids uitzicht over het vlakke en groene landschap. Op het landgoed zijn een aantal waterbronnen in originele staat aanwezig, en het water uit deze bronnen wordt gebruikt voor de landbouw. Er is een groot aardappelveld, een vruchtentuin en een uitgebreide moestuin waar diverse groentes zoals sla, tomaten, venkel en paprika's worden verbouwd. Hier mag u alles zelf plukken om een gerecht te bereiden in de eigen keuken van uw appartement of op de barbecue. In de oude schuur is een klein museum ingericht met originele landbouwwerktuigen van de boerderij.
De vriendelijke en gastvrije familie ontvangt u met een warm welkom voor een onvergetelijke vakantie. Deze zuidoosthoek van Sicilië biedt natuur, cultuur, rust en ontspanning.