Tenuta San Giovanni

Sant'Angelo Muxaro | SiciliŽ

Op de heuvels die uitkijken op de rivier de Platani ligt de agriturismo Tenuta San Giovanni. Het weidse uitzicht is schitterend: de wijngaarden, de olijfbomen, het ruige land en de dorpjes die in de verte te zien zijn. De rust en stilte van het platteland. De agriturismo is letterlijk omgeven door hun eigen wijnranken. Op het landgoed van 10 hectare groot treft u diverse druivensoorten aan. De Nero d'Avola druif voor de typische smaakvolle Siciliaanse rode wijn en de bekende Chardonnay druif voor de heerlijke witte wijn. Tenuta San Giovanni verbouwt zelfs een eigen Prosecco!
De sympathieke en gastvrije eigenaren, Angelo en Loredana met hun dochters Serena en Miriam, zorgen voor een ontspannen verblijf op het landgoed. De vrouw des huizes heeft een passie voor koken en bereidt met veel zorg en aandacht Siciliaanse traditionele gerechten met verse ingrediënten van het land.
Drie kamers bevinden zich in het huis waar ook de eigenaren wonen en een aantal kamers zijn in chaletachtige huisjes ondergebracht, allen sfeervol en kleurrijk ingericht en van alle gemakken voorzien.
Tenuta San Giovanni roept een gevoel van onthaasten op: de reis er naar toe over de landweggetjes door het binnenland van Sicilië, met hier en daar een dorpje en uitgestrekte graanvelden en wijnranken doen al vermoeden in wat voor oase van rust en landleven je terecht gaat komen. Dat is genieten van het "dolce far niente"!