Agriturismo Casale del Principe

San Giuseppe Jato | SiciliŽ

Op een schitterende plek in de Jato-vallei ligt agriturismo Casale del Principe. De oorspronkelijke kern van de boerderij is de 16e eeuwse wachttoren. Later werd het uitgebreid tot een klooster en was het een verblijfplaats van de jezuïeten. In de 18e eeuw werd het gekocht door de prins van Camporeale die er een boerderij van maakte. Tegenwoordig is het een vakantieboerderij waarbij de oorspronkelijke structuur behouden is gebleven. Er zijn twee binnenplaatsen, een kapel en het oudste gedeelte van het vroegere klooster wordt nu als opslagplaats gebruikt.
Er zijn 11 goed verzorgde kamers, waarvan 3 kamers een terras hebben. Het dakterras biedt een geweldig uitzicht over de vallei. Per april 2014 is "Principe Spa" in gebruik genomen. Dit is naast de agriturismo gebouwd en bevat een Spa en 7 Suites (5 Suites en 2 Spa Suites). De toegang tot de Spa is inbegrepen bij een verblijf in een Suite of een Spa Suite.
Het restaurant staat in het gebied bekend om de goede Siciliaanse keuken. Elke dag worden er heerlijke gerechten bereid zoals: verse pasta, vlees, groenten, kaas en typische desserts, uiteraard begeleid door goede Siciliaanse wijnen. Vanwege de landelijke ligging raden wij u aan om op basis van halfpension te verblijven.
De Jato-vallei is vanuit historisch, archeologisch en naturalistisch oogpunt een uniek dal in Sicilië. Er zijn 21 wandelpaden door het dal, geschikt voor zowel volwassenen en kinderen. Ook kunt u paardrijden of met de mountainbike de omgeving ontdekken. Agriturismo Casale del Principe bereikt u na een 3 km lange weg door een landschap vol populieren, bloeiende akkers en olijf- en wijngaarden. Deze magische plek, omgeven door rust en stilte, is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan dit fascinerende gebied vol kunstschatten.