Hotel del Corso

Taormina | Sicilië

Hotel del Corso ontleent haar naam aan de Corso Umberto I, de hoofdstraat van Taormina. Dit is de oude Romeinse Via Valeria die Taormina doorkruist vanaf de Porta Messina naar Porta Catania. Tegenwoordig is het een gezellige voetgangersstraat vol restaurants, cafés en winkels. Hotel del Corso ligt aan het begin van de Corso Umberto I, bij de Porta Catania. U wordt hartelijk ontvangen bij de receptie, die 24 uur per dag klaar staat voor haar gasten en waar u terecht kunt voor vragen, suggesties en het reserveren van excursies. Er zijn 15 comfortabel ingerichte kamers voorzien van airconditioning, verwarming, satelliet televisie, telefoon, minibar en kluisje. Een aantal kamers hebben uitzicht op zee.
's Ochtends staat het ontbijtbuffet klaar op het terras met een geweldig uitzicht over de Ionische zee, de baai van Giardini Naxos, het hoog op de rots gelegen Castelmola en de majestueuze vulkaan Etna. Een magisch begin van de dag!
Vanuit Hotel del Corso kunt u lopend het historisch centrum van Taormina ontdekken, één van de mooiste steden van Sicilië. Veel kunstenaars en schrijvers zijn door de eeuwen heen gefascineerd door deze stad met haar unieke ligging, landschap, klimaat en roemrijk verleden.
Een wandeling door het historisch centrum brengt u langs talloze winkels, cafés, monumenten en kerken met prachtige Griekse, Romeinse, Arabische, Normandische en gotische architectuur. Hoogtepunt is het Teatro Greco, het Griekse theater uit de 3e eeuw voor Christus met zijn spectaculaire ligging en het is de belangrijkste bezienswaardigheid van Taormina. Het charmante en levendige Taormina biedt volop interessante bezienswaardigheden én vertier, waarbij Hotel del Corso met zijn ideale positie een aangenaam verblijf is voor een onvergetelijk bezoek.