Relais Palazzo del Capitano

San Quirico d’Orcia | Toscane

Sinds 2004 is de Val d'Orcia toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat het één van de meest ongerepte gebieden van Toscane is. De steile, kegelvormige heuvels met de stadjes boven op, de wijngaarden en olijven en het donkere groen van de cipressen dat contrasteert met de geelgekleurde velden. Niet voor niets dat dit schitterende landschap vaak terugkomt in schilderijen uit de Renaissance. Te midden van dit landschap ligt San Quirico d'Orcia en in één van de oudste gebouwen van het historische centrum van dit middeleeuwse dorp huist nu het charmante Relais Palazzo del Capitano.
Een prachtig hotel met 16 ruime kamers met modern comfort, ingericht met meubels in Toscaanse stijl waarbij de fascinatie voor de oude architectuur bewaard is gebleven. Ongelooflijk hoe geraffineerd dit samenspel tot uiting komt, het creëren van comfortabele hotelkamers op een manier dat men toch het idee heeft in een authentiek Palazzo uit de 15e eeuw te verblijven. Open haarden, houten balken, stenen vloeren en hemelbedden zijn kenmerken die in de kamers te vinden zijn. In de voormalige stallen is nu een gezellige lounge gehuisvest met de bar en een grote open haard. Hier wordt in de winter het ontbijt geserveerd, in de zomer ontbijt u buiten in de tuin.
Een speciale vermelding verdient hun restaurant "al Vecchio Forno", waar u voortreffelijke traditionele gerechten kunt krijgen. Hier zullen de experts u graag helpen een keuze te maken uit de uitstekende lokale en regionale wijnen. Kortom: genieten van het beste van Toscane!