Villa San Donino

Cittŗ di Castello | UmbriŽ

Villa San Donino is gevestigd in een mooi herenhuis dat in de 18e eeuw gebouwd werd door een adellijke familie. Sinds 1973 doet de villa dienst als hotel die gerund wordt door de familie Giorgi. Villa San Donino ligt op een heuvel en is omgeven door een park met veel bomen. Vanuit het hotel kunt u een wandeling maken door de bosrijke natuur. Voor de sportieve gast is er een tennisbaan en voor de kinderen een voetbalveldje en natuurlijk is er het zwembad. Villa San Donino heeft 36 slaapkamers, verdeeld over 3 verschillende gebouwen: la Villa, la Limonaia en la Scuderia. Iedere kamer is anders ingericht die past in de historische periode van de Villa. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, telefoon en kleurentelevisie. Sommige kamers hebben een minibar en een kluisje. Het restaurant serveert lokale gerechten en heeft een uitgebreide menukaart. Er worden verse biologische producten gebruikt, die verbouwd worden op het eigen landgoed. Volgens de chef kok proeft u het échte Italië!
Het historische stadje Città di Castello ligt op 7 kilometer. De ligging in het noorden van Umbrië is een prima uitgangspunt om deze regio te ontdekken, ook wel ‘het groene hart van Italië' genoemd. Een bezoek aan dorpen en steden in Toscane is ook mogelijk, de grens ligt op slechts 20 kilometer.
Dit bijzondere verblijf heeft alle facetten in zich voor een heerlijke vakantie in Italië:  de gastvrijheid, het eten, het prachtige groene heuvellandschap van Umbrië en bezoek aan historische steden. Een aanrader!