Country House La Capanna dei Borgia

Magione | UmbriŽ

Het meer van Trasimeno, het vierde grootste meer van Italië, dankt zijn naam aan een romantische legende. Trasimeno, zoon van de koning van de Lydiërs, komt naar deze prachtige plek om te jagen, maar wordt verliefd op de mooie nimf van het meer Agilla. Hij trouwt met haar en volgt haar naar het diepst van het meer en vanaf dat moment neemt het meer de naam aan van de prins. Niet ver van het meer van Trasimeno ligt La Capanna dei Borgia, een bijzonder charmant landhuis temidden van de olijfbomen in het groene landschap van Umbrië. Rondom het hoofdgebouw liggen een aantal appartementen in een landelijke omgeving, met veel privacy. De appartementen zijn eenvoudig maar stijlvol ingericht, elk met een eigen terras of, in het geval van het appartement Girasole, een balkon.
's Avonds kunt u heerlijk dineren in het restaurant - alleen voor de gasten van La Capanna dei Borgia - en genieten van de adembenemende zonsondergang.
De vriendelijke eigenaren, Egidio en Brunemma Gorietti, zwaaien zelf de scepter over de keuken en dat is hen volledig toevertrouwd! De ingrediënten komen veelal van eigen grond, de recepten zijn regionaal en Egidio zorgt voor een goede selectie van wijnen.
Voor ieder wat wils in dit prachtige gebied op de grens tussen Toscane en Umbrië, u kunt elke dag iets nieuws ontdekken of u zich nu te voet, te paard, per fiets of per boot wilt verplaatsen... wandelen in de bossen of op de paden van het omliggende platteland, bootexcursies op het meer van Trasimeno, mountainbiken, nordic walking, paardrijden, zwemmen. De eigenaren, die de streek erg goed kennen, kunnen u informeren over de minder bekende aspecten van de omgeving, zoals het dorpje Castel Rigone, hoog in de heuvels met een spectaculair uitzicht over het meer. La Capanna dei Borgia ligt ten oosten van het meer van Trasimeno en vlakbij de schitterende stad Perugia en het beroemde Assisi.