Vakantie in Italië | Marche

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / Marche


Appartement en vakantiehuis

Marche


De regio Marche ligt in het midden van Italië aan de Adriatische zee en heeft Ancona als hoofdstad. In het noorden wordt het begrensd door Emilia Romagna, in het zuidoosten door Abruzzen en Latium en in het westen door Toscane en Umbrië. Qua oppervlakte is de Marche de veertiende regio van Italië.

De Marche is een prachtige regio die nog niet overspoeld wordt met toeristen.
Het landschap is heuvelachtig met in het westen de bergketen van de Apennijnen en in het oosten de Adriatische zee. In het zuiden ligt de hoogste top: de Monte Vettore (2476 m). Deze berg behoort tot het Nationale Park van de Monti Sibillini.
De zacht glooiende heuvels zijn bedekt met wijn- en olijfgaarden, zonnebloemen en grasland. Langs de kust, die 180 km lang is, zijn zand- en kiezelstranden.

In de Marche zijn veel middeleeuwse dorpen en historische steden met prachtige vergezichten gelegen bovenop de glooiende groene heuvels. Er zijn interessante bezienswaardigheden, klokkentorens, smalle steegjes, gezellige pleinen en er heerst een authentieke sfeer.

Urbino is de bekendste en door toeristen meest bezochte plaats in de Marche. Het historisch centrum van Urbino staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Belangrijkste bezienswaardigheid is Palazzo Ducale, dit paleis wordt ook wel het mooiste renaissancepaleis van Italië genoemd.
Ascoli Piceno ligt in het zuiden van de Marche op een uitloper van de Monti Sibillini. Ascoli Piceno wordt ook wel ‘klein Siena' genoemd vanwege de prachtige historische gebouwen en het gebruik van travertijn, een kalksteen. Indrukwekkend zijn de grotten van Frasassi die de grootste grot van Europa omvatten.
Offida, Sarnano, Montefiore dell'Aso, Moresco en Matelica behoren tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië.

Culinair gezien is de Marche vooral bekend om de truffel, de hoge kwaliteit honing en de witte Verdicchio DOC wijn uit het wijngebied Castelli di Jesi. Vernaccia di Serrapetrona is een rode mousserende wijn met het DOCG kwaliteitslabel. Rosso Conero is de bekendste rode wijn en Rosso Piceno is de meest geproduceerde rode wijn in de Marche.

Een vakantie naar de Marche is een combinatie van ongerepte natuur, prachtige stranden, bergen, authentieke dorpen, leuke steden, natuurparken en een traditionele keuken met uitstekende wijnen. Een nog redelijk onontdekte regio voor échte liefhebbers van Italië!

Terug naar alle appartementen en vakantiehuizen