Villa Casabianca 1573

Castelraimondo | Marche

Villa Casabianca 1573 ligt centraal in de regio Marche, net iets buiten het dorp Castelraimondo. Het is omgeven door een heuvelachtig landschap met veel middeleeuwse dorpen, forten en kastelen. Vanuit Castelraimondo zijn ook uitstapjes naar de aangrenzende regio Umbrië goed mogelijk.
Het jaartal waarin dit landhuis gebouwd werd is niet bekend, maar de geschiedenis gaat terug tot het jaar 1573. Toen was het eigendom van "Reverenda Camera Apostolica", een organisatie uit Vaticaanstad die het 3 eeuwen lang in haar bezit heeft gehad. Sinds de jaren '80 is de familie Casoni uit Castelraimondo eigenaar van de prachtig op een heuvel gelegen Villa Casabianca 1573. In het sfeervolle en onlangs gerenoveerde landhuis bevinden zich twee kamers en vier appartementen. Op de 2e verdieping is een gezamenlijke woonkamer met comfortabele banken, een grote boekenkast en een leestafel. De voormalige stallen zijn omgebouwd tot vier appartementen met een eigen terras. In de ruime en verzorgde tuin kunt u genieten van het mooie uitzicht op de omliggende bergen. Er is een zwembad en een gezellig terras met prieel en tuinmeubilair. Er kan gebruik gemaakt worden van een barbecue, mountainbikes en een fitnessruimte.
Villa Casabianca ligt in een mooie omgeving waar veel te zien, te doen en te beleven is. Het omliggende wijngebied produceert heerlijke wijnen zoals de bekende Verdicchio di Matelica DOC en de Vernaccia di Serrapetrona DOC.
De historische dorpen Matelica, Camerino en San Severino liggen op 10 minuten rijden. En binnen een straal van anderhalf uur rijden liggen de stranden, de bergen en diverse interessante plaatsen in de Marche en Umbrië, het midden van Italië.