Agriturismo Marcampo

Volterra | Toscane

Op een paar kilometer van Volterra, het hart van Toscane, ligt agriturismo Marcampo. De familie Del Duca heeft dit kleine landhuis met veel zorg en liefde gerenoveerd. Deze gastvrije familie ontvangt sinds drie jaar graag hun gasten om deze magische plek met elkaar te kunnen delen. De vakantiewoning is omgeven door een ongerept landschap gedomineerd door glooiende groene heuvels, typerend voor Toscane. Bij agriturismo Marcampo is het uitzicht 360 graden: een oase van absolute rust. 's Ochtends tijdens het ontbijt op het terras, ‘s middags vanuit een ligstoel bij het zwembad of 's avonds met een glas wijn: ieder moment kunt u genieten van deze unieke locatie met adembenemend uitzicht! Agriturismo Marcampo heeft drie goed verzorgde kamers met moderne badkamer en een eigen terras. Op de bovenverdieping bevinden zich de drie appartementen. Rondom de agriturismo liggen wijn- en olijfgaarden. Er worden twee IGT Toscaanse rode wijnen geproduceerd en een ‘extra vergine' olijfolie. Deze olie is gemaakt van handgeplukte en zorgvuldig geselecteerde olijven. In de wijnkelder is een proeflokaal ingericht waar op verzoek een wijnproeverij gehouden wordt.
Naast een zorgvuldige selectie wijnen worden ook de wijnen van agriturismo Marcampo geschonken in Enoteca Del Duca, dit restaurant in het centrum van Volterra wordt gerund door dezelfde familie. Het restaurant staat bekend om de goede traditionele gerechten die bereid worden met typische lokale producten zoals eekhoorntjesbrood, witte truffel, geitenkaas en wild. De eigenaar, Genuino, is tevens sommelier en kan u uitstekend adviseren welke wijn bij het gerecht past. Zijn vrouw, Ivana, bereidt de voortreffelijke gerechten en haar toetjes zijn favoriet!
In het hoogseizoen wordt bij de agriturismo één keer per week een diner verzorgd voor de gasten. Genuino en Ivana verzorgen de maaltijd waarbij u met z'n allen aan tafel zit bij het zwembad en geniet van de huiswijn, het eten, de gastvrije familie én het uitzicht!
Kortom: een bijzonder verblijf bij Volterra, een stad met veel historische bezienswaardigheden en ook ‘kostbaar juweel in het hart van Toscane' genoemd.