Agriturismo di Cabbiavoli

Castelfiorentino | Toscane

In het unieke landschap van Toscane, binnen de grenzen van het Chianti gebied, ligt agriturismo di Cabbiavoli. Vanuit Castelfiorentino leidt een 3 kilometer lange weg naar de top van een heuvel op 200 meter hoogte. De agriturismo behoort tot een prachtig landgoed van 120 hectare groot met wijngaarden, olijfbomen, graanvelden en zonnebloemen.
Oorspronkelijk stond er op het landgoed een kasteel uit 1210 en diende als onderkomen voor graaf Alberti di Certaldo. Het kasteel werd gebouwd langs de Via Francigena, een oude pelgrimsroute van Canterbury naar Rome.
De voormalige schuren zijn omgebouwd tot negen appartementen waar gasten een comfortabele en ontspannen vakantie door kunnen brengen. De appartementen zijn onlangs gerenoveerd en charmant ingericht met behoud van de traditionele Toscaanse stijl. De appartementen zijn uitgerust met moderne voorzieningen zoals satelliettelevisie, internetverbinding, open haard, vriezer en een vaatwasser.
In de omliggende tuin ligt een groot zwembad met ligstoelen en uitzicht over de omliggende Chianti heuvels. Er is een kinderspeelplaats, jeu de boule, tafeltennis, en er kan gezamenlijk gebruik worden gemaakt van een barbecue en wasmachine. Liefhebbers van wijn en olijfolie zijn hier op het goede adres. Het heuvelachtige landgoed beslaat 6 hectare wijngaarden waarvan 90% bestaat uit het druivenras Sangiovese en een kleine hoeveelheid Canaiolo en Merlot. Deze druiven produceren een heerlijke rode wijn: Chianti Putto "Fattoria di Cabbiavoli". De olijfgaarden beslaan 20 hectare en bestaan uit verschillende rassen waaruit een buitengewone ‘extra vergine' olijfolie met een rijke smaak wordt geproduceerd.
De centrale ligging in Toscane is ideaal voor een bezoek aan enkele hoogtepunten uit deze boeiende regio zoals: Montaione, San Gimignano, Volterra, Castellina in Chianti, Florence, Siena en Lucca.