rondreis Noord-Italië - Trentino, Veneto, Friuli

10-daagse rondreis

Tijdens deze rondreis door Noord-Italië krijgt u in korte tijd een goede en onvergetelijke indruk van dit deel van Italië. U kunt de verschillende aspecten die ieder van deze drie regio's te bieden heeft beleven: het landschap, de cultuur, de lokale keuken en de wijnen. De accommodaties zijn met veel zorg ingericht en bieden een comfortabel verblijf op een rustige locatie omgeven door het voor iedere regio typerende landschap. Er kunnen wandelend, fietsend of met de auto mooie tochten gemaakt worden. Een gevarieerde rondreis om van al het moois in Noord-Italië te genieten!

De hoogtepunten van deze rondreis zijn:

• Dolomieten; meren en Trento lenen zich uitstekend om te voet te ontdekken, het uitzicht is altijd spectaculair ! Vaak kleurt het kalksteen van de Dolomieten tijdens zon op- en ondergang rozerood, de Italianen noemen dat “enrosadira”.   Het Gardameer is het grootste meer van Italië met een schilderachtig landschap door het diepblauwe water, de oleanders en de citroenbomen. Omgeven door de bergtoppen van de Dolomieten ligt het meer van Molveno, geroemd om de mooie stranden en de heerlijke vis die er wordt gevangen. Een overweldigend mooie natuur.  En Trento is de hoofdstad van de regio Trentino Alto Adige, de ontmoetingsplaats van de Italiaanse en de Midden-Europese cultuur. Kunst, geschiedenis en cultuur worden weerspiegeld in paleizen, musea en kerken, waarin men de verschillende aspecten van de Romeinse, Middeleeuwse en Renaissance tijd kan herkennen.

• Venetië; de kenmerkende vorm van de oude stad , gebouwd op eilanden in een lagune, is vanuit de lucht mooi te zien, maar vanaf de grond lijkt het één groot doolhof, met steegjes, pleintjes en honderden bruggetjes. De stad bestaat uit waterwegen, waar werkelijk alles per vaporetto – de waterbus – wordt vervoerd door de vele kanalen. Venetië telt 117 eilandjes en 150 kanalen en 400 bruggen.  Vaar naar de wijk Castello waar je de mooiste boekhandel van de hele wereld vindt;  de Libreria Acqua Alta.  Of het Palazzo Mocenigo waar je je in de 17 e eeuw waant bij het zien van de schitterende kostuumcollecties. 

• Udine; heeft één van de mooiste Renaissance pleinen van Italië, de Piazza della Libertà. Het plein ligt aan de voet van de heuvel met de schitterende Loggia di Lionello, gebouwd in 1400, met de indrukwekkende standbeelden van leeuwen. Ook op het plein staat de astronomische torenklok, de Torre dell’Orologio, met de twee bronzen Moren die de uren slaan.  Dit alles in Venetiaanse stijl gebouwd, met veel schilderingen van de beroemde barokschilder Tiepolo.   Voorbij de Arco Bollani, de poort ontworpen door Palladio, voert de trap omhoog naar het 16de – eeuwse Castello, vanwaar u prachtig uitkijkt over de stad.  Een cappuccino in het Caffè Contarena om alle historie en architectuur op u in te laten werken.