Hotel Palazzo Bocci

Spello | UmbriŽ

Spello in Umbrië is misschien wel het bloemrijkste stadje van Italië. De smalle straten zijn aan weerszijden versierd met plantenbakken vol voorjaars- en zomerbloeiers. Elk jaar wordt er begin juni zelfs een speciaal festival gehouden ter ere van het Corpus Domini-feest: de Infiorata. Enorme, kunstige bloementapijten bedekken dan de straten van het kleine stadje, als een stilstaand bloemencorso.

Spello mag dan klein zijn, het heeft een grootse kapel: de Cappella Baglioni. Deze bevindt zich in de kerk Santa Maria Maggiore en is door de Italiaanse renaissancekunstenaar Pinturicchio van onder tot boven voorzien van fresco's. In dezelfde kapel is ook een zelfportret van de schilder te zien. Zijn echte naam was trouwens Bernardino di Betto, maar zijn geringe lengte leverde hem zijn bijnaam op: Pinturicchio betekent ‘klein schildertje'.

Midden in Spello vindt u Hotel Palazzo Bocci, een heerlijk stadshotel met fresco's op de muren en een charmant binnentuintje. Het palazzo dateert uit de veertiende eeuw en werd in de eeuwen erna meermaals gerenoveerd. Het hotel beschikt over 23 kamers: 2 suites, 4 junior suites en 15 Classic en Superior tweepersoonskamers. Het ontbijt wordt in de ontbijtzaal of buiten in de tuin geserveerd.Vanuit het centraal gelegen hotel wandelt u zó naar Spello's bezienswaardigheden.

Aan kunst en cultuur geen gebrek: behalve de bovengenoemde Baglioni-kapel zijn ook de Sant'Andrea-kerk (met nog een schilderij van Pinturicchio) en de oude stadspoorten zeer de moeite waard. U kunt de Villa dei Mosaici bezoeken, een oude Romeinse villa met schitterende mozaïekvloeren in elke kamer. Bovendien liggen plaatsen als Perugia, Gubbio en Spoleto op rijafstand.