Plaats en tips

De Locanda ligt bovenop de heuvel van San Gallo waardoor u, eenmaal boven, een schitterend uitzicht heeft over de Venetiaanse vlakte. De hartelijkheid en het enthousiasme van Serena en Loris, maken uw verblijf hier onvergetelijk!

Vanaf station Conegliano (12 km) kunt u de trein nemen naar Venetië (ca. 45 minuten).

Valdobbiadene

Valdobbiadene, Vittorio Veneto en Conegliano zijn samen de productieplaats van de Prosecco wijn. Het prachtige en heuvelachtige gebied is een ideale omgeving voor de teelt van Prosecco. Het is zowel de naam voor de Italiaanse mousserende wijn als van de witte druivensoort waar deze wijn van gemaakt wordt. Tussen deze steden slingert de wijnweg "Strada dei Prosecco e Vini del Colli". In het kleine stadje Conegliano kunt u de Duomo bezoeken en het kasteel met twee kleine musea, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.

Villa Barbaro

Ligt in Maser, een klein plaatsje beroemd vanwege deze villa, die tussen 1550 en 1560 werd gebouwd door de architect Andrea Palladio. Het interieur bevat magnifieke fresco's die gemaakt zijn door Paolo Veronese. Een sierlijke ronde kapel, de Tempietto, bevindt zich niet ver van de villa en is eveneens gebouwd door Palladio.

Villa Emo

Ligt in Fanzolo di Vedelago en deze villa is ook het werk van Andrea Palladio. Villa Emo werd gebouwd tussen 1555 en 1565 en is een goed voorbeeld van een Venetiaans buitenverblijf.

Treviso

Treviso ligt in de rijke vlakte van de Veneto. Het is een belangrijke landbouw- en industriestad en ligt in de rijke vlakte van de Veneto. De historische ommuurde stadskern is goed bewaard gebleven. Er zijn twee mooie toegangspoorten: de Porta di San Tommaso en de Porta di SS Quaranta. Door de stad lopen enkele kanalen waardoor ze aan Venetië doet denken. Het Piazza dei Signori is het hart van de oude stad waar tal van monumenten staan.

Venetië

Een wereldberoemde stad gebouwd op 118 eilanden die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen en telt 150 kanalen. De gondel is het vervoermiddel bij uitstek in Venetië, die vooral door toeristen gebruikt wordt. De inwoners van de stad maken gebruik van "waterbussen" (vaporetto) of van privéboten. Het is een levendige stad met mooie pleinen, paleizen, smalle straatjes, balkons met bloemen, Mariabeelden, lantaarns en ambachtswinkeltjes. Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.