Plaats en tips

Het zwembad is geopend vanaf half april tot eind september.

Montaione

Een middeleeuws vestingstadje op de top van een heuvel. Het biedt een prachtig uitzicht over de omliggende wijngaarden, olijfbomen en bossen. In en rondom Montaione zijn archeologische vondsten gedaan die aantonen dat dit gebied rijk was aan Etruskische en Romeinse nederzettingen. De vondsten betreffen vooral grafmonumenten en steenovens.
Binnen de stadsmuren, met elf torens en twee poorten, is de kerk San Regolo de belangrijkste bezienswaardigheid. Deze kerk is een opmerkelijk voorbeeld van Romaanse architectuur in Toscane.
In het Palazzo Pretorio, gebouwd in de 14e eeuw, is het ‘Museo Civico' gehuisvest met een collectie archeologische vondsten uit Montaione en omgeving.

San Gimignano

Is één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane. Het historisch centrum van San Gimignano staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bijzondere stadje wordt door zeer veel toeristen bezocht. San Gimignano is bekend om de torens die de stad domineren. In de middeleeuwen werden de torens gebouwd door families als statussymbool voor hun rijkdom en macht.  Van de oorspronkelijke 72 torens heeft de stad nu nog 14 torens uit de 13e en 14e eeuw. De stad is gebouwd rondom twee pleinen: Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo met middeleeuwse torens en torenhuizen.
San Gimignano is ook bekend om een uitstekende droge witte wijn: Vernaccia.

Volterra

Volterra is een bijzonder middeleeuws stadje en ligt op een heuvel, op 545 meter hoogte. Volterra is rijk aan veel verschillende tradities, waaronder de bewerking van albast dat sinds de 8e eeuw v. Chr. een belangrijke ambacht in Volterra is. In de talloze kleine winkels en ateliers is deze ambacht te zien en te koop.
Veel overblijfselen van deze vroegere Etruskische nederzetting zijn nog bewaard gebleven zoals de stadspoort "Porta all'Arco", de enige overgebleven poort van de vroegere Etruskische ommuring. Het huidige uiterlijk dankt de stad Volterra aan de 3.200 meter lange stadsmuur en de talrijke torenhuizen uit de middeleeuwen.

Castellina in Chianti

Is een charmant dorp in de Chianti streek, een wereldberoemde wijnstreek tussen Florence en Siena. Het heeft een klein middeleeuwse dorpskern. Bezienswaardig zijn het kasteel, de kerk San Salvatore, de belangrijkste straat Via Ferruccio en de Via delle Volte, een overwelfde straat uit de middeleeuwen. Castellina in Chianti is ook bekend vanwege het aardewerk (terracotta).

Florence

Florence is de grootste stad van Toscane en wereldberoemd als kunstcentrum. Deze wonderlijke stad, gelegen aan de rivier de Arno, is rijk aan prachtige monumenten en uitzonderlijke kunstwerken. Van de 13e tot de 16e eeuw beleven de beeldende kunsten de grootste bloeiperiode met als hoogtepunt de eeuw van de Medici. Deze machtige familie heeft veel invloed gehad op de kunst en architectuur in Florence. Veel beroemde beeldhouwers, architecten, schilders en dichters zijn werkzaam geweest in Florence zoals: Donatello, Michelangelo, Machiavelli, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei en Dante Alighieri. Kortom: Florence is één groot openluchtmuseum en behoort tot de steden die zeker een bezoek waard zijn en een onvergetelijke indruk achterlaat!

Siena

Een schitterend bewaard gebleven middeleeuwse stad, die tot in de 14e eeuw net zo machtig was als Florence. Siena heeft veel bezienswaardigheden en wordt daarom ook wel een openluchtmuseum genoemd. Piazza del Campo: op de plaats waar de drie heuvels waarop de stad gebouwd is samenkomen, ligt het bijna beroemdste plein van heel Italië. Hier vindt tweemaal per jaar de beroemde paardenraces van de Palio plaats. Palazzo Pubblico, het stadhuis gebouwd in 1297, is een van de meest elegante gotische paleizen in Toscane. Torre del Mangia is de bijbehorende  klokkentoren en het symbool van de stad.

Lucca

Is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. De oude stadskern is nog volledig intact en biedt veel bezienswaardigheden, zoals grote romaanse kerken. Piazza San Michele is het middelpunt van het stadsleven met het stadhuis Palazzo Pretorio en de kerk San Michele in Foro, die een fraai bewerkte romaanse gevel heeft. In het derde weekend van elke maand vindt op het domplein en in de aangrenzende straatjes een grote antiek- en vlooienmarkt plaats, één van de mooiste van Toscane.