Plaats en tips

Het dichtstbijzijnde restaurant ligt op 2 km en een winkel op 4 km. Palazzolo dello Stella biedt meer mogelijkheden en ligt op 7 km.
In de directe omgeving zijn mooie natuurpaden om te wandelen of te fietsen.

Kano varen en een boottochtje maken is mogelijk op de prachtige rivier de Stella.

De lagune van Marano is de natuurlijke grens van Tenuta Regina en wordt beschermd door het Wereld Natuur Fonds. Het is een magische plek voor o.a. liefhebbers van het spotten van vogels.

Bij Tenuta Regina kunt u eigen producten kopen zoals wijn, honing en pure appelsap. Tenuta Regina is een van de bedrijven die deze pure appelsap, genaamd Julia, helpt produceren. De regio Friuli is namelijk qua klimaat, bodem en geografische ligging zeer geschikt voor de teelt van appels. Julia is gemaakt van vijf soorten appels en zonder toevoegingen. Bij het ontbijt kunt u zelf proeven hoe lekker en zoet deze gezonde appelsap is.

Venetië en Triëst liggen op een uur rijden. Latisana, op 15 km, heeft een treinstation en is het mogelijk per trein te reizen naar deze twee steden.

Marano Lagunare

Ligt aan de grote lagune van Marano en is een authentiek vissersdorp uit de Romeinse tijd. De talrijke archeologische vondsten van de vissers uit de lagune zijn te bezichtigen in het Stedelijk Museum. Op het centrale plein staat de toren uit de 15e eeuw en is het symbool van dit dorp met vissershaven.

Lignano Sabbiadoro

Heeft mooie zandstranden en biedt volop faciliteiten: zeil- en surfscholen, winkels, goede restaurants, een manege, tennisbaan en een golfbaan. In Lignano is een waterpretpark.

Aquileia

Is bekend als een van de beste voorbeelden van een vroeg-Romeinse stad en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het belangrijkste monument is de Basiliek van Santa Maria Assunta, deze werd in de 11e eeuw gesticht op de overblijfselen van de originele basiliek uit de 4e eeuw. Uit deze tijd zijn de mozaïekvloeren, die met een oppervlakte van 750 m2 de grootste is van West-Europa. In de stad zijn diverse ruïnes te zien zoals de zuilengalerij van het Forum Romanum, het amfitheater, de haven, de stadsmuur en Romeinse huizen. 

Grado

In de Romeinse tijd was Grado de toegangshaven van de dichtbevolkte stad Aquileia. De toegang via een dam vanaf het vasteland samen met de steegjes en binnenplaatsen in het mooie historische centrum doen een beetje aan Venetië denken. Deze stad heeft veel culturele bezienswaardigheden, leuke winkels, goede visrestaurants en mooie zandstranden. Vanuit Grado kunnen er boottripjes gemaakt worden in de lagune met veel eilandjes.

Palmanova

Een middeleeuws vestingstadje en een mooi voorbeeld van militaire architectuur uit de Renaissance. De vestingstad is ontworpen en gebouwd in de vorm van een negen puntige symmetrische ster met een centraal plein om de grenzen van de regio's te verdedigen tegen buitenlandse invallen. Het historisch centrum is bereikbaar via een van de drie monumentale stadspoorten die uitkomen op het Piazza Grand dat omgeven is door indrukwekkende paleizen, de Dom en het Historisch Museum die de geschiedenis laat zien van Palmanova.