Plaats en tips

Rondom de Agriturismo ligt een prachtig gebied met velden en bossen die geschikt zijn voor mooie wandelingen en fietstochten. Mountainbikes zijn gratis beschikbaar. De wandel- en fietspaden zijn goed aangegeven. Ook is het mogelijk een begeleide wandeltocht te maken met gids in het Monte Nerone gebied, een prachtige omgeving met een bijzondere flora en fauna.

Er is een manege en in de directe omgeving kunnen er makkelijke tochten gemaakt worden.
Afhankelijk van het seizoen kan er in het gebied gezocht worden naar paddenstoelen, wildevruchten en truffels. De eigenaar is een expert op truffelgebied en neemt u graag mee op een gratis zoektocht naar truffels.
In de omgeving ligt de rivier Biscubio en op 5 km een meer om te vissen.

Voor kunstliefhebbers is Ca 'Cirigiolo een goede uitvalsbasis voor het volgen van de "Piero della Francesca Trail". Piero della Francesca is een beroemde renaissance schilder uit Sansepolcro. U ziet zijn werk in veel van de belangrijkste kunstgalerijen. Het is populair geworden om een dagje te toeren langs vier van zijn grote stukken (fresco's en schilderijen) in Urbino, Sansepolcro, Monterchi en Arezzo. Deze tour wordt aangeduid als de "Piero della Francesca Trail".

Apecchio

Ligt op 5 km van Ca ‘Cirigiolo, met de benodigde faciliteiten zoals winkels, bank, postkantoor, apotheek, dokter, restaurants, bars en tennisbanen. Het dorp heeft een middeleeuws centrum en bezienswaardig zijn het Nationaal Museum van Fossielen, de middeleeuwse brug, het paleis van de graven van Ubaldini en de natuurlijke bronnen met zwavelhoudend water.

Urbino

Is de meest bekende en door toeristen meest bezochte plaats in de Marche. Het historisch centrum staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is gebouwd met rozerode baksteen met veel Renaissance gebouwen. Vanwege de universiteit, gesticht in 1506, is het een gezellige en levendige stad. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Palazzo Ducale, een paleis uit de 15e eeuw. Urbino is de geboorteplaats van Rafaël, een grote meester van de Italiaanse schilderkunst.

San Leo

Is spectaculair gelegen boven op een kolossale rotspunt op 589 meter hoogte. Bezienswaardig is de vesting van San Leo met een prachtig uitzicht biedt over het dal van de Marecchia. De vesting werd in opdracht van Federico da Montefeltro (de hertog van Urbino in de 15e eeuw) ontworpen door Francesco di Giorgio Martini en is het grootste en mooiste fort uit de regio. Tegenwoordig is het een museum.

Città di Castello

Ligt in het noorden van Umbrië, aan de oever van de rivier Tiber in het Val Tiberina. De stad en de omgeving zijn rijk aan kunst en geschiedenis. U kunt de ‘route van de musea' volgen en historische meesters van de kunst ontdekken zoals Raphaël, Luca Signorelli en Alberto Burri. Het historisch centrum is een museum op zich met veel mooie gebouwen in renaissancestijl. De ‘religieuze route' laat u veel historische kerken in de stad zien.

Gubbio

Een prachtige middeleeuwse stad dat tegen de hellingen van de Monte Ingino ligt. Het is één van de oudste steden in Umbrië. De kerken, paleizen en huizen zijn allemaal opgetrokken uit het gele kalksteen afkomstig van de Monte Ingino. Vanaf de Piazza Grande, in het oude centrum, heeft u een prachtig uitzicht op de stad en het omliggende heuvellandschap.

Perugia

Is de hoofdstad van Umbrië en gelegen op een heuvel boven de rivier de Tiber. Het was één van de machtigste Etruskische steden en de stadsmuren met poorten zijn nog een herinnering uit die glorietijd. Perugia heeft ook veel gebouwen uit de middeleeuwen met schilderachtige middeleeuwse straatjes. Het hart van de stad is het schitterende plein Piazza IV Novembre. Het is ook een moderne stad met een internationale sfeer vanwege de grote universiteit en de kunstacademies die zich hier bevinden. De textiel- en chocolade-industrie zijn hier bedrijvig, bekend zijn de ‘baei' (kusjes), verpakt in tedere boodschappen!

Assisi

Is een kleine middeleeuwse stad en ligt op de helling van de Monte Subasio. Het belangrijkste monument in Assisi is de indrukwekkende Sint Franciscusbasiliek. Deze basiliek werd in de 13e eeuw gebouwd snel na de dood van de heilige Franciscus van Assisi (1182-1226). Het complex staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Piazza del Comune, het grootste plein van Assisi, wordt gedomineerd door de zes Korinthische zuilen van de Romeinse tempel van Minerva uit de 1e eeuw v. Chr.