Agriturismo Forte Sorgnano

Cerquiglino | UmbriŽ

Op de top van een heuvel, op 450 meter hoogte, ligt de agriturismo Forte Sorgnano. Het landgoed is omgeven door meer dan 200 hectare bos waaronder kastanjes, eiken, naaldbomen en olijfbomen. Vanwege de uitgestrekte glooiende vlaktes en de hoge ruige berggebieden wordt de schilderachtige regio Umbrië ook wel "het groene hart van Italië" genoemd. De eikenbossen, heldere beekjes en vruchtbare aarde brengen veel lekkernijen voort zoals de forel, truffels en olijfolie.
Agriturismo Forte Sorgnano produceert onder andere deze overheerlijke olijfolie. De enthousiaste jonge eigenaren hebben de 200 jaar oude gebouwen omgetoverd in tien comfortabele appartementen. Forte Sorgnano bestaat uit drie gebouwen: in het grootste zijn de appartementen met één slaapkamer, waarvan vijf appartementen op de begane grond en drie op de eerste verdieping. Deze liggen het dichtst bij het zwembad. Het tweede gebouw bestaat uit twee appartementen met elk twee slaapkamers en een terras met meubilair. Het laatste gebouw is de woning van de eigenaar, waar ook het restaurant is. Hier kunt u genieten van de heerlijkheden die Italië te bieden heeft. De appartementen zijn comfortabel ingericht en hebben een aantal originele elementen behouden, zoals de balken van kastanje hout en de oorspronkelijke tegels.
Agriturismo Forte Sorgnano is landelijk gelegen en het dichtstbijzijnde dorp, Cerquiglino, ligt op 5 kilometer afstand. Binnen een uur zijn prachtige steden als Montefalco, Spello, Assisi, Todi en Perugia te bereiken. Dichterbij huis kunt u fietsen op de mountainbikes en wandelen over de prachtige wandelpaden.
Om Forte Sorgnano te bereiken dient u er rekening mee te houden dat de laatste vier kilometer een ongeasfalteerde weg is.