van Florence naar Rome

8-daagse rondreis

Deze 8-daagse rondreis begint in Toscane en eindigt in Latium voor een bezoek aan twee cultuurrijke steden en een verblijf in de onontdekte streek Maremma.
Florence is de meest uitgesproken renaissance stad van Italië. Rome spreekt al sinds het Romeinse Rijk tot de verbeelding. Tussen deze indrukwekkende steden ligt de Maremma, in het zuiden van Toscane. Een historische streek vol heuvels met wijngaarden en sfeervolle idyllische dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Een reis vol hoogtepunten die Italië zo geliefd maken: rijke cultuur, prachtige natuur en de bijzondere keuken.

• Florence; is de grootste stad van Toscane en wereldberoemd als kunstcentrum. Deze wonderlijke stad, gelegen aan de rivier de Arno, is rijk aan prachtige monumenten en uitzonderlijke kunstwerken. Van de 13e tot de 16e eeuw beleven de beeldende kunsten de grootste bloeiperiode met als hoogtepunt de eeuw van ‘de Medici'. Deze machtige familie heeft veel invloed gehad op de kunst en architectuur in Florence.

• Maremma; een fascinerende streek in het zuidwesten van Toscane. Het is één van de dunst bevolkte en rijkste agrarische gebieden in Italië. Het is zich sterk aan het ontwikkelen tot een van de beste wijngebieden van Toscane. Met name de ligging vlakbij zee, de mineralen in de bodem en het echte Mediterrane klimaat zorgen voor optimale condities. De Maremma heeft veel te bieden: zee, natuur, cultuur, vele mooie dorpen, lekker eten en goede wijnen.

• Rome; de hoofdstad van Italië wordt ook de ‘Eeuwige Stad' genoemd. Een stad met veel cultuur en een geschiedenis die minstens 2500 jaar terug gaat, toen Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk was. Het historisch centrum van Rome, met monumenten uit de oudheid, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.