Vakantie in Italië | CampaniŽ

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / CampaniŽ


Appartement en vakantiehuis

CampaniŽ


Campanië is een regio in Zuid-Italië met Napels als hoofdstad. De naam van de regio is direct van het Latijn afgeleid. De Romeinen noemden de regio namelijk Campania Felix, wat ‘gelukkig landschap' betekent. In het noorden zijn grote groene vlakten en het oosten kenmerkt zich door een bergachtig gebied. Tevens behoren tot deze regio drie eilanden: Capri, Ischia en Procida.

De kustlijn met vulkanisch reliëf is zowel in cultureel als natuurlijk opzicht één van de interessantste van Italië. Misschien wel de beroemdste en mooiste kust van Europa is de Amalfitaanse kust, een gebied dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dichters en filosofen noemden het ook ‘La Costa Divina', de Goddelijke Kust. Er rijzen hier kalksteenrotsen ruim 1000 meter uit zee op. Op de meest ongelofelijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Er zijn prachtige stadjes en dorpjes zoals Amalfi, Praiano, Positano en Ravello.

De Cilento kust is schitterend en de zee met het azuurblauwe water is hier de schoonste en helderste van Italië. Het Nationale Park van Cilento staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een uniek gebied vanwege de ongerepte natuur en is aantrekkelijk voor rustzoekers en natuurgenieters, al dan niet actief.

Napels is een levendige, interessante stad met de imposante vulkaan Vesuvius nabij. Napels is rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur. Het is een stad vol culturele hoogtepunten en van steegjes met wapperend wasgoed, leuke winkeltjes, een gezellig straatleven en natuurlijk de pizza die hier zijn oorsprong heeft.

De best bewaarde Griekse overblijfselen treft u aan in Paestum met prachtige tempels. De beroemdste Romeinse opgravingen zijn te vinden in Pompeï en Herculaneum, deze steden werden door as bedolven door de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. De opgravingen geven een goed beeld van het dagelijkse leven van de inwoners van een Romeinse stad.

De vele schilderachtige baaien, pittoreske dorpjes met authentieke sfeer, de typische gebruiken, de goed bewaard gebleven cultuur, de regionale keuken, de azuurblauwe zee en de hartelijke inwoners zijn typische kenmerken voor een onvergetelijke vakantie in Campanië.

Terug naar alle appartementen en vakantiehuizen