Vakantie in Italië | Toscane

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / Toscane


Hotel en agriturismo

Toscane


De regio Toscane ligt in het midden van Italië en de hoofdstad is Florence. In het oosten wordt het begrensd door de Apennijnen en in het westen grenst het aan de Middellandse zee. Qua oppervlakte is Toscane op vier na de grootste regio.

Op vakantie naar Toscane; Toscane is de bekendste regio die de meeste toeristen aantrekt in Italië. Het is geliefd vanwege het heuvelachtige landschap met cipressen, pijnbomen, olijfbomen en wijngaarden. De kust heeft mooie stranden en een schone zee. Het klimaat is bijzonder aangenaam dat te danken is aan de warme Middellandse zee en door de ligging in de luwte van Corsica, waardoor het er droger is.

Behalve het mooie landschap en het heerlijke klimaat trekt Toscane ook veel toeristen door de ontelbare kunstschatten, musea, kathedralen, monumenten, beeldhouwkunst en schilderijen van buitengewone kunstenaars die het rijk is.
De belangrijkste steden in Toscane zijn Florence, Pisa, Lucca, Siena, San Gimignano, Cortona en Volterra. Allemaal bijzondere steden die opvallen door de sfeer en de typische architectuur uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen.

Toscane staat ook bekend om haar eten en drinken. De typische Toscaanse keuken die zich al sinds de Etrusken onderscheidt door de eenvoudige gerechten die bereid worden met natuurlijke ingrediënten. De wijnen uit Toscane zijn wereldberoemd waarvan Chianti Classico en Vino Nobile di Montepulciano de twee Toscaanse klassiekers zijn. Andere bekende wijnen uit Toscane zijn Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino.

In Toscane is een verblijf in een ‘agriturismo' heel populair. Een agriturismo is een boerderij of landgoed welke nog altijd in bedrijf is en vaak al generaties lang in handen van dezelfde familie. De eigenaar verhuurt gerestaureerde kamers en/of appartementen, waarbij merendeel in originele staat is gelaten. Een vakantie in Toscane met verblijf in een agriturismo is genieten van de natuur, rust, gastvrijheid en de voortreffelijke keuken, waarbij gebruik gemaakt wordt van biologische producten van eigen land. Een onvergetelijke vakantie in landelijke sfeer in het mooie Toscane!

 

Terug naar alle hotels en agriturismo