Agriturismo San Donnino

Ville di Corsano | Toscane

Volledig omgeven door de prachtige natuur van glooiende heuvels met wijngaarden en olijfbomen liggen de appartementen van Fattoria di Corsano. Het ligt vijftien kilometer ten zuidwesten van Siena met uitzicht op de ‘Crete Senesi'.
Dit fascinerende landschap bestaat uit bossen en heuvels van klei die door de eeuwen heen gevormd zijn met tussenliggende middeleeuwse dorpjes.
‘Crete Senesi' betekent letterlijk ‘Siennese klei', de kenmerkende grijze verkleuring van de bodem geeft deze omgeving een verschijning vaak omschreven als maanlandschap. In dit inspirerende gebied van Toscane zijn al veel schilderijen, foto's en films gemaakt.
Op 500 meter van het kleine dorp Ville di Corsano staat de middeleeuwse Villa di Corsano, omgeven door een schitterend park. Hier wonen de eigenaren van de Fattoria. Vanaf de villa leidt een landweg van drie kilometer naar agriturismo San Donnino. Oorspronkelijk stond hier een gebouw dat vanaf het jaar 1000 tot 1550 dienst heeft gedaan als kerk en daarna omgebouwd werd tot een boerderij.
De huidige eigenaren hebben jarenlang hard gewerkt om de voormalige boerderij te restaureren en om te bouwen tot zeven appartementen. De appartementen zijn ruim en hebben de originele Toscaanse stijl behouden zoals plafonds met houten balken en terracotta stenen vloeren. Ze zijn ingericht met stijlvol meubilair en de moderne faciliteiten zorgen voor een comfortabel verblijf voor 2 tot 7 personen.
In de tuin ligt het zwembad met een fantastisch uitzicht op de heuvels van de ‘Crete Senesi' en Siena. Het landgoed wordt ervaren als een stukje paradijs! En dat terwijl diverse interessante dorpen en steden op een korte rijafstand liggen.