Plaats en tips

Rondom de Fattoria liggen wijn- en olijfgaarden. De druiven produceren de beroemde rode wijn IGT Villa di Corsano. Er wordt een ‘extra virgine' olijfolie geproduceerd volgens traditionele methodes.
Beide typische Toscaanse producten kunt u proeven en kopen bij Villa di Corsano.

Siena

Een schitterend bewaard gebleven middeleeuwse stad, die tot in de 14e eeuw net zo machtig was als Florence. Siena heeft veel bezienswaardigheden en wordt daarom ook wel een openluchtmuseum genoemd. Piazza del Campo: op de plaats waar de drie heuvels waarop de stad gebouwd is samenkomen, ligt het bijna beroemdste plein van heel Italië. Hier vindt tweemaal per jaar de beroemde paardenraces van de Palio plaats. Palazzo Pubblico, het stadhuis gebouwd in 1297, is een van de meest elegante gotische paleizen in Toscane. Torre del Mangia is de bijbehorende  klokkentoren en het symbool van de stad.

Monte Oliveto Maggiore

Een benedictijnerklooster gesticht in 1313. In de 15e en 16e eeuw was het één van de belangrijkste abdijen van Italië. Het is een indrukwekkend complex in een bosrijk park.

Montalcino

Is een middeleeuws Toscaans wijnstadje, fraai op de heuvels gelegen. Het staat vooral bekend om zijn 'bruintje' de Brunello di Montalcino, één van de duurste en meest gewaardeeerde Italiaanse rode wijnen gemaakt van druiven die het hele jaar zonnen op de Toscaanse heuvels. Op het Piazza del Popolo staat het stadhuis en de bodega Caffé Fiaschetteria, met een prachtig historisch interieur uit de 19e eeuw. Vanaf het plein San Francesco heeft u het mooiste uitzicht op het oude centrum.

Chiantigiana wijnroute

De autoroute SR222 die van Florence naar Siena loopt wordt ook wel de Chiantigiana wijnroute genoemd en is één van de mooiste autoroutes door Italië. Het landschap bestaat uit heuvels met wijngaarden zover het oog kan zien. De bekendste wijn die hiervandaan komt is de Chianti Classico DOCG, die voornamelijk uit Sangiovese druiven bestaat. Deze streek is al meer dan twee eeuwen een belangrijk wijnproducerend gebied van Italië en beslaat zelfs meer oppervlakte dan de beroemde Bordeaux streek in Frankrijk. De beste tijd om deze route te rijden is in september wanneer de druiven bijna geplukt worden en er overal zware trossen aan de wijnstokken hangen. Ook zijn er in deze maand veel wijnfeesten te vinden om de oogst te vieren. In het stadje Panzano wordt er bijvoorbeeld in de derde week van september "Vino al Vino" gevierd waar veel lokale wijnen per glas geproefd kunnen worden. Maar ook Impruneta staat bekend om haar wijnfeest in september.

San Quirico d'Orcia

Is een charmante, ommuurde stad die aan de noordelijke kant van "Val d'Orcia" ligt. San Quirico d'Orcia is van Etruskische oorsprong en voorwerpen die hier gevonden zijn worden tentoongesteld in het Etruskisch Archeologisch Museum in Siena. In de middeleeuwen werd het een belangrijke stad dankzij de ligging aan de Via Francigena, de oude pelgrimsroute van Rome via Noord-Italië naar Canterbury in Engeland. De stad doet middeleeuws aan en kent nog het originele middeleeuwse stratenpatroon. De stadsmuur en de stadspoorten dateren uit de 12e eeuw.

Pienza

Ligt op ongeveer 490 meter hoogte met een prachtig uitzicht over de Val d'Orcia. Het is een bijzonder stadje waarbij de gebouwen uit de renaissance wel op een poppenhuis lijken. Pienza leeft voornamelijk van de landbouw en de Pecorino, de voortreffelijke schapenkaas is wereldberoemd. Alle belangrijke gebouwen stammen uit de 15e eeuw en liggen aan het centrale Piazza Pio II: de Dom, Palazzo Piccolomini, het stadhuis en bisschoppelijk paleis.

Montepulciano

Ligt op een 600 meter hoge, steile heuvel, omringd door muren en poorten. Binnen de stadsmuren bevinden zich vele paleizen in renaissance stijl. Montepulciano staat bekend om zijn uitstekende Vino Nobile. Inmiddels wordt deze wijn verkocht met het DOCG label. Naast de bekende wijn en wijnproeverijen heeft de stad nog vele bezienswaardigheden. Stadspoort Porta al Prato uit de 16e eeuw met een fraai uitzicht over de oude stad. Piazza Grande met de Duomo, het stadhuis en één van de grootste wijnkelders, de Cantina Contucci, met een enorme onderaardse kelder die te bezichtigen is.

San Gimignano

Is één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane. Het historisch centrum van San Gimignano staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bijzondere stadje wordt door zeer veel toeristen bezocht. San Gimignano is bekend om de torens die de stad domineren. In de middeleeuwen werden de torens gebouwd door families als statussymbool voor hun rijkdom en macht.  Van de oorspronkelijke 72 torens heeft de stad nu nog 14 torens uit de 13e en 14e eeuw. De stad is gebouwd rondom twee pleinen: Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo met middeleeuwse torens en torenhuizen.
San Gimignano is ook bekend om een uitstekende droge witte wijn: Vernaccia.