Agriturismo La Fenice

Castiglion Fiorentino | Toscane

Agriturismo La Fenice is vernoemd naar het familiewapen, een feniks, van de familie die het oorspronkelijke jachthuis veranderde in een mooie woonboerderij in 1527. Door de eeuwen heen woonden hier generaties van deze familie en in 2001 werd begonnen met het aanbieden van de gastenverblijven. De eigenaresse wil haar gasten graag laten zien hoe speciaal La Fenice voor haar is, een boerderij met geschiedenis en familietraditie op een mooie plek tussen wijn- en olijfgaarden. Het is gelegen in het binnenland van Toscane, tussen Arezzo en Cortona, en het ligt op een hoogte van 300 meter in het prachtige Valle di Chio. Op 5 kilometer ligt Castiglion Fiorentino, een klein middeleeuws dorp omgeven door stadsmuren met Etruskische herinneringen, ambachtelijke winkels en een paar restaurants.
De boerderij is omgeven met olijfbomen en cipressen en is heel rustig gelegen.
Op de begane grond bevinden zich de twee appartementen ingericht met authentieke meubels en in de boerderij zijn twee kamers. Door het zorgvuldig restaureren van de kleinste details krijgt u het gevoel echt terug te gaan naar het verleden, maar natuurlijk wel met de gemakken van onze tijd.
In de tuin kunt u genieten van het getjilp van de vogels, de olijfbomen, de wuivende toppen van de cipressen en het mooie uitzicht dat u heeft op de vallei! Ook kinderen kunnen zich hier vermaken met zwemmen, spelen in de ruime tuin en tafeltennissen. Behalve uitrusten kunt u hier ook wandel- en fietstochten maken. Culturele uitstapjes zijn mogelijk naar bijv. Arezzo, Cortona of Perugia. Het meer van Trasimeno ligt op een half uur rijden met historische stadjes zoals Castiglione del Lago.