Villa Marmini

volterra

In het hart van Toscane, net iets buiten het prachtige middeleeuwse stadje Volterra, ligt de agriturismo Villa Marmini. Het landgoed van de Villa Marmini herbergt de enige twee graven van de Etruskische necropolis, deze zijn door de voormalige eigenaren opgegraven en goed gewaard gebleven. De urnen - die destijds zijn gevonden op het terrein van de Villa - zijn nu te bezichtigen in het Etruskische museum in Volterra en deels in het Archeologisch Museum van Florence. In de oude muur rond de binnenplaats van de villa zijn nog steeds fragmenten van de Etruskische albasten urnen zichtbaar, vandaar de naam "Marmini". De warme sfeer van de Villa en de appartementen doen echter niet vermoeden dat u zich bijna óp een archeologische plaats bevindt!
In de oude Taverne staat een grote houtkachel die nog steeds wordt gebruikt en de aangrenzende ruimte is uitgerust met een paar kleine tafels, die gebruikt wordt als restaurant en waar op aanvraag het ontbijt en diner geserveerd kan worden. In de ruime tuin is een groot zwembad, het geheel is omgeven door olijfbomen.
Volterra ligt op slechts anderhalve kilometer en is te voet te bereiken. Het bekende toeristische plaatsje San Gimignano ligt op ruim een half uur rijden afstand en binnen 1 uur rijden bereikt u de Etruskische kust. Rondom de Villa zijn wandelpaden en mountainbike routes. U kunt in alle rust genieten van de bossen rondom de boerderij en zich thuis voelen in deze warme sfeer en mooie omgeving. De jonge eigenaar Jacopo is berggids, hij kan u begeleiden in dit prachtige stuk Toscane !