rondreis agriturismo in Piemonte en Toscane

15-daagse autorondreis

Tijdens deze rondreis verblijft u in vijf verschillende landelijk gelegen agriturismo's in de prachtige regio's Piemonte en Toscane. De landgoederen verbouwen hun eigen producten zoals wijn, olijfolie en diverse groenten en fruit. Piemonte is bekend om de glooiende heuvels vol wijngaarden die topwijnen opleveren zoals de ‘Barolo', de koning van de wijnen. Toscane is de bekendste regio in Italië vol heuvels, wijngaarden, olijfbomen en cipressen en de steden met een geweldige architectuur uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen.
Een onvergetelijke Italië vakantie in landelijke sfeer!
 
• Lago Maggiore;
dit is het tweede grootste meer van Italië met de bekende Borromeïsche eilanden. Langs het meer zijn veel leuke vakantieplaatsen en bergdorpjes. Lago Maggiore biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals zwemmen, roeien, zeilen, windsurfen, kitesurfen en vissen. De ongerepte omgeving is geschikt voor wandelen, klimmen en mountainbiken.

• De streek Monferrato; is een belangrijke wijnstreek in Italië en een waar paradijs op culinair gebied. Tussen de groene glooiende heuvels en schilderachtige valleien met wijngaarden liggen veel kastelen, forten, wijndorpen en prachtige steden vol geschiedenis.

• De Grue vallei;
deze heuvelachtige vallei ligt in het zuidoosten van Piemonte en aan de rand van de Po-vlakte. Het is een gebied met bossen, weilanden en riviertjes met veel wandel- en fietspaden. "Strada del Vino dei Colli Tortonesi" is een wijnroute ten zuidenoosten van Tortona door een gevarieerd landschap vol wijngaarden.

• Lucca;
is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. De oude stadskern is nog volledig intact en biedt diverse bezienswaardigheden. Piazza San Michele is het middelpunt van het stadsleven met het stadhuis Palazzo Pretorio en de kerk San Michele in Foro.

• Maremma;
een fascinerende streek in het zuidwesten van Toscane. Het is een van de dunst bevolkte en een van de rijkste agrarische gebieden in Italië. Het is zich sterk aan het ontwikkelen tot een van de beste wijngebieden van Toscane.
De Maremma heeft veel te bieden: zee, natuur, cultuur, mooie dorpen, lekker eten en goede wijnen.

Zie hier een andere rondreis Italie in Agriturismo