rondreis Noord-ItaliŽ - Aosta en Piemonte

12-daagse autorondreis

Valle d'Aosta is een betoverende regio verscholen tussen de hoogste bergtoppen van Europa met een kleurrijke natuur en rijk aan interessante historische dorpen, traditionele architectuur, eeuwenoude tradities, kastelen en burchten.
Piemonte is bekend om de glooiende heuvels vol wijngaarden die topwijnen opleveren zoals de ‘Barolo', de koning van de wijnen. Naast wijn zijn ook truffels, hazelnoten, kazen en verse pasta lokale specialiteiten.
Vanuit de vier landelijk gelegen accommodaties ontdekt u de typerende kenmerken van deze nog onontdekte regio's in Italië: Aosta en Piemonte.

De hoogtepunten van de reis zijn:

• de Aosta vallei; een prachtige vallei met interessante plaatsen en talrijke kastelen en burchten. Aosta is de hoofdstad van de regio en bevindt zich tussen de hoogste bergen van Europa: de Mont Blanc, de Matterhorn, de Monte Rosa en de Gran Paradiso. Ten zuiden van Aosta ligt het oudste natuurpark van Italië: Nationaal Park Gran Paradiso.

• Lago di Maggiore; dit is het tweede grootste meer van Italië en ligt op de grens met Zwitserland. In het meer liggen de bekende Borromeïsche eilanden. Langs het meer zijn veel leuke vakantieplaatsen, bergdorpjes en grotere steden. Lago Maggiore biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals zwemmen, roeien, zeilen, windsurfen, kitesurfen en vissen. De ongerepte omgeving is geschikt voor wandelen, klimmen en mountainbiken.

• De Roero; is een heuvelachtig gebied dat uit wijngaarden en boomgaarden bestaat. Het is een van de belangrijkste wijngebieden van Piemonte. Er zijn 2 DOCG wijnen: de witte Roero Arneis DOCG die van 100% Arneis wordt gemaakt en de rode Roero DOCG die uit 95% Nebbiola wordt gemaakt. Behalve de goede wijnen is het gebied ook bekend om groenten en fruit, vooral de perziken en de peren.

• De Grue vallei; deze heuvelachtige vallei ligt in het zuidoosten van Piemonte en aan de rand van de Po-vlakte. Het is een gebied met bossen, weilanden en riviertjes met veel wandel- en fietspaden. "Strada del Vino dei Colli Tortonesi" is een wijnroute ten zuidenoosten van Tortona door een gevarieerd landschap vol wijngaarden. De bekende witte wijn Timorasso DOC en de Croatina druif, waarvan rode wijn wordt gemaakt, zijn kenmerkend voor dit gebied.

Zie ook onze 8-daagse autorondreis Noord Italie