rondreis Marche - een gevarieerde regio

10-daagse rondreis

Deze rondreis laat u kennismaken met al het moois dat de regio Marche te bieden heeft. U verblijft in gemoedelijke en bijzonder gelegen accommodaties. Ze liggen op een heuvel met fantastisch uitzicht op het prachtige landschap van de Marche. De omgeving leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten door de mooie natuur. Bezienswaardig zijn de vele middeleeuwse dorpen, kastelen en forten. Op culinair gebied komt u ook niks tekort; de Marche staat bekend om haar culinaire tradities waarbij de truffel op nummer één staat samen met de beroemde Verdicchio wijn.

De hoogtepunten van de rondreis zijn:

• Noord-Marche; met diverse interessante steden te midden van een prachtig natuurgebied. Urbania is beroemd om keramiek en majolica. Het historisch centrum van Urbino behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Passo del Furlo is de diepste kloof van Europa. Een bezoek waard zijn Gradara, Mondavia en San Leo.

• Midden-Marche; een heuvelachtig landschap rondom Cingoli, ook wel ‘het balkon van de Marche' genoemd vanwege de hoge ligging met een prachtig uitzicht. Het omliggende wijngebied produceert een van de bekendste witte wijnen van Italië: Verdicchio dei castelli di Jesi". Een excursie naar de grotten van Frasassi kan worden gemaakt.

• Zuid-Marche; het gebied staat bekend om zijn exclusieve witte en zwarte truffels en wijngaarden die voor kwaliteitswijnen zorgen. Er zijn talrijke omliggende dorpjes met middeleeuwse kernen, een aantal behoren tot de mooiste dorpen van Italië: Offida, Sarnano, Montefiore dell'Aso en Moresco.