Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Torre Archirafi - 45 km vanaf luchthaven Catania

De reis begint aan de oostkust van Sicilië, tussen Catania en Taormina. De goed verzorgde accommodatie ligt net buiten de badplaats Torre Archirafi tussen de citroen- en sinaasappelboomgaarden. Op het terras bij het restaurant kunt u genieten van de smaken en geuren die Sicilië te bieden heeft. De accommodatie ligt op 1 kilometer van de zee, op 5 kilometer ten zuiden van Giarre en aan de voet van de Etna. Vanuit hier kunt u gemakkelijk bekende plaatsen bezoeken zoals de kloof van Alcantara, het park van de Etna, Acireale, Linguaglossa, Catania én Taormina, de oudste toeristenplaats van het eiland. Het milde klimaat, de weelderige vegetatie en de schitterende ligging op een helling van de Monte Tauro, op 200 meter boven zee, maken Taormina een aantrekkelijk stadje die men gezien moet hebben. Het Griekse theater uit de 3e eeuw v. Chr. is de belangrijkste bezienswaardigheid.

dag 3 t/m 5 Piazza Armerina - 130 km vanaf vorige locatie

Het volgende verblijf ligt in het binnenland van Sicilië, een heuvelachtig gebied met sparren- en eucalyptusbomen.  De Agriturismo Bannata ligt dichtbij de belangrijke archeologische vindplaatsen van Piazza Armerina en Morgantina en op een kwartiertje rijden van de veelbezochte Villa Romana del Casale met zijn wereldberoemde vloermozaïeken. De meeste mozaïeken zijn goed bewaard gebleven. Ieder mozaïeksteentje of glasdeeltje is ongeveer 1x1 cm groot. De jachtscènes zijn het bekendst, net als de zogenaamde bikinimeisjes: de oudste afbeelding ter wereld van vrouwen in een soort van bikini.

dag 5 t/m 8 Carlentini - 112 km vanaf vorige locatie

De rondreis eindigt met 3 overnachtingen in een héérlijke agriturismo in de buurt van Carlentini, een klein plaatsje tussen Catania en het schitterende Siracuse. De agriturismo van Giorgio en zijn familie produceert al meer dan 30 jaar met goede resultaten olijven en citrusvruchten. 's Avonds kunt u in het restaurant of op het terras genieten van de uitstekende keuken, Giorgio gebruikt verse producten van eigen land en bereidt heerlijke gerechten. In de verte ziet u de Etna, de grootste nog werkende vulkaan van Europa. In de tuin met zwembad is het heerlijk toeven na een dagtripje naar bijvoorbeeld Siracusa, Noto of Catania ; deze steden met talrijke bezienswaardigheden liggen allemaal op een klein uurtje rijden afstand van de agriturismo. En òòk de zee is in de buurt. Vanaf Carlentini is het 34 km naar de luchthaven van Catania.

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht naar Catania en exclusief autohuur.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.