fly-drive Rome en het midden van ItaliŽ

8-daagse fly-drive

Het glooiende landschap in ‘het groene hart van Italië' met dorpjes bovenop de heuvels, een onontdekt stukje in het zuiden van Toscane met bijzondere stadjes, cipressen, overblijfselen uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen en de wereldstad Rome met een rijkdom aan indrukwekkende en klassieke bezienswaardigheden. Dit zijn de kenmerken van deze fly-drive Rome en het midden van Italië waarbij u de regio's Umbrië, Toscane en Latium aandoet. Een gevarieerde rondreis om te genieten van natuur, cultuur en culinaire hoogstandjes die typerend zijn voor deze regio's van Italië.

De hoogtepunten van deze rondreis zijn:

• Zuid-Umbrië; de zuidelijkste provincie van Umbrië kent veel natuurschoon. Narni en Terni zijn typische Umbrische stadjes met veel bezienswaardigheden. Bezoek de grootste waterval in Italië: Cascate delle Marmore, die zich neerstort in de rivier ‘Nera'. De Romeinse stad Carsulae geldt als het belangrijkste archeologische centrum van Umbrië wat betreft de Romeinse tijd.

• Zuid-Toscane; de Monte Amiata is een uitgedoofde vulkaan en ligt tussen de Maremma en de Val d'Orcia. Na Stromboli en de Etna is de Monte Amiata de hoogste vulkaan in Italië. De laatste eruptie is ongeveer 180.000 jaar geleden. Rondom zijn nog veel heetwaterbronnen en geisers te vinden. De top (1738 m) domineert het schitterende landschap in het zuiden van Toscane.

• Rome; de hoofdstad van Italië wordt ook de ‘Eeuwige Stad' genoemd. Een stad met veel cultuur en een geschiedenis die minstens 2500 jaar terug gaat, toen Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk was. Het historisch centrum, met monumenten uit de oudheid, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zie hier onze andere Italie fly drive reizen