rondreis UmbriŽ, Toscane en Latium

8-daagse rondreis

Het glooiende landschap in ‘het groene hart van Italië' met dorpjes bovenop de heuvels;  een onontdekt stukje in het zuiden van Toscane met bijzondere stadjes; overblijfselen uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen en de wereldstad Rome met een rijkdom aan indrukwekkende en klassieke bezienswaardigheden... Dit zijn de kenmerken van deze rondreis Rome en het midden van Italië waarbij u de regio's Umbrië, Toscane en Latium aandoet. Een gevarieerde rondreis om te genieten van natuur, cultuur en culinaire hoogstandjes die typerend zijn voor deze regio's van Italië.


• Zuid-Umbrië; de zuidelijkste provincie van Umbrië kent veel natuurschoon. Narni en Terni zijn typische Umbrische stadjes met veel bezienswaardigheden. Bezoek de grootste waterval in Italië: Cascate delle Marmore, die zich neerstort in de rivier ‘Nera'. De Romeinse stad Carsulae geldt als het belangrijkste archeologische centrum van Umbrië wat betreft de Romeinse tijd.

• Maremma; deze streek ligt in het zuiden van Toscane en wordt gekenmerkt door de prachtige, enigzins ruige natuur en mooie kust. Sinds 1975 is het Parco Naturale della Maremma een beschermd gebied. De bijzondere pijnbomen met de horizontale top bepalen het beeld. De kuststrook is het meest ongerept tussen de kleine havenstad van Talamone en de Ombrone monding. De streek is goed te verkennen met de fiets, kano of te voet!

• Rome; de hoofdstad van Italië wordt ook de ‘Eeuwige Stad' genoemd. Een stad met veel cultuur en een geschiedenis die minstens 2500 jaar terug gaat, toen Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk was. Het historisch centrum, met monumenten uit de oudheid, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zie hier onze andere Italie reizen