Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Vico Equense – 50 km vanaf luchthaven Napels

Na aankomst op de luchthaven van Napels staat de huurauto voor u klaar en rijdt u in zuidelijke richting. De reis begint met een landelijk verblijf in een agriturismo op 4 km van Vico Equense. Deze gastvrije boerderij ligt in een prachtige vallei en is omgeven door een groot landgoed met fruitbomen, olijfbomen en wijngaarden. Vico Equense ligt op een klif met uitzicht op zee en is het visitekaartje van de Amalfi kust. Langs deze beroemde kust, uitgeroepen tot Werelderfgoed, zijn op de meest onwaarschijnlijke plekken huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Er zijn prachtige stadjes zoals Sorrento, Positano, Praiano, Amalfi en Ravello. Vanuit Vico Equense kunt u naar Pompeï of Herculaneum, die bedolven werden door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79 n. Chr. Bezoek de unieke archeologische opgravingen van deze historische Romeinse steden.

Dag 4 t/m 7 Casal Velino – 135 km vanaf Vico Equense

Het tweede gedeelte van deze landelijke rondreis zal plaats vinden in Casal Velino in het Cilento gebied. Behalve genieten van het verblijf op de agriturismo kunt u genoeg ontdekken in de omgeving. Flaneer door gezellige, eeuwenoude badplaatsen zoals Castellabate, Pisciotta, Palinuro en Marina di Camerotta, een vissersdorpje die ook wel de parel van de Cilento genoemd wordt. Op cultureel gebied kunt u naar Velia, een Griekse stad met archeologische overblijfselen. Er zijn vele wandel- en fietspaden in het nationale park van Cilento. In het park komen vele zeldzame planten voor en in de kliffen groeit Primula Palinuri, een uniek plantje met gele bloemetjes die alleen hier voorkomt en dat het symbool van het park is. Een vakantie vieren in dit gebied is genieten van de authentieke kleine dorpjes, schitterende kust en de Zuid-Italiaanse geschiedenis onder genot van typische streekgerechten en wijn samen met trotse, hartelijke mensen.

dag 7 t/m 9 Morano Calabro - 175 km vanaf Casal Velino

Vanuit Casal Velino rijdt u naar Morano Calabro, in het noorden van de regio Calabrië. Een prachtig gebied met veel natuur en interessante bezienswaardigheden. Het hotel ligt in het hart van het historisch centrum en is gevestigd in een voormalig paleis uit de 18e eeuw. Morano Calabro is een schilderachtig dorp met huizen die tegen de helling op gebouwd zijn. Het behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. In het museum "Il Nibbio", gevestigd in het oudste gedeelte van de stad kunt u alles te weten komen over de wonderen van het Pollino Nationaal Park en Calabrië. Pollino Nationaal Park is één van de grootste natuurparken van Italië met een overvloed aan in het wild levende dieren en een ideale locatie voor het bezoeken van archeologische, religieuze en historische bezienswaardigheden. De nabij liggende dorpen Castrovillari en Civita zijn een bezoek waard.

dag 9 t/m 12 Ostuni – 200 km vanaf Morano Calabro

Via de kust van Calabrië rijdt u Apulië binnen, deze regio vormt ‘de hak' van de Italiaanse laars. Apulië is bekend om wijn en olijfolie en vooral vanwege de "Vallei van de Trulli", een soort droomlandschap vol met wit gekalkte stenen huisjes. Het verblijf van 3 nachten in een trullo zal bijdragen om dit unieke gebied te ervaren. Een trullo is een rond of vierkant huisje dat gebouwd is met de plaatselijke kalkstenen zonder gebruik te maken van cement. De daken zijn kegelvormig en samen met de dikke muren houdt dit het huisje in de zomer koel. Er is een prachtig zwembad dat omgeven wordt door eikenbomen, olijfbomen en wijngaarden. Ostuni heeft de bijnaam ‘Città Bianca' vanwege de witte kleur. De stad ligt op een heuvel en heeft een weids uitzicht tot aan de Adriatische zee en over de omgeving met wijn- en olijfgaarden en de typerende ‘trulli'. Ook een bezoek waard zijn Locorotondo, Fasano, Martina Franca en Alberobello. Alberobello staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat hier de meeste ‘trulli' te vinden zijn, ruim 1400.

Dag 12 t/m 15 Otranto – 150 km vanaf Ostuni

U rijdt in zuidelijke richting naar Otranto, deze havenstad aan de Adriatische zee is de meest oostelijke plaats van Italië. De gastvrije agriturismo is rustig gelegen tussen Otranto en het vissersdorpje Porto Badisco. Het landschap in deze omgeving is een prachtige combinatie van de donkerblauwe kleur van de zee, de ruige kustlijn met zijn baaien en witte rotsen en in het binnenland de valleien en heuvels met de stenen muren die typerend zijn voor dit gebied. Porto Badisco behoort tot het "Park van de kust van Otranto en Santa Maria di Leuce en het bos van Tricase". Dit gebied is rijk aan kostbare architectonische monumenten en belangrijke soorten dieren en planten. Santa Cesarea Terme is een bekend kuuroord vanwege de zwavelhoudende bronnen. Galatina is één van de vele verborgen pareltjes in Apulië. Het barokke centrum met charmante architectuur is door de eeuwen heen vrijwel intact gebleven. Een bezoek aan Lecce mag niet ontbreken. De stad wordt ook wel "Florence van de Barok" genoemd.
Vanaf Otranto is het 100 km naar de luchthaven van Brindisi, waar u de huurauto inlevert en de terugvlucht naar Amsterdam neemt.

Uw vervoer

• incl. heenvlucht naar Napels en retour vanaf Bari of Brindisi. U kunt kiezen uit vertrek vanaf Amsterdam of Brussel
- het is ook mogelijk om deze reis exclusief vluchten te reserveren.

• autohuur Sunny Cars cat. YB, ophalen op de luchthaven van Napels en inleveren
 op de luchthaven van Bari of Brindisi
- het is ook mogelijk om een hogere categorie auto te reserveren.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier .