rondreis Ligurie, de Bloemenrivièra

7-daagse rondreis

U verblijft in twee heel verschillende maar uiteraard zeer verzorgde accommodaties in Ligurië, de Bloemenrivièra. De Italiaanse Rivièra is één van de weinige stukjes Italië waar het het hele jaar goed toeven is door het aangename klimaat, met zachte winters en zonnige zomers. Onderweg zult u dat zien, zoveel kleurrijke oleanders, bougainvilles en zelfs palmbomen!  Ontdek de smaak van het Ligurische Goud, de olijfolie die rondom Taggia wordt gemaakt.  Ligurië; de regio die bekend staat om haar grillige landschap en haar kruidige keuken. De Italiaanse Rivièra loopt van Ventimiglia - net over de Franse grens -  tot aan Viareggio, in het noorden van Toscane. 

• Cinque Terre, Genua en Portofino; De wereldberoemde vijf vissersdorpjes van de Cinque Terre vormen samen één van de bekendste bezienswaardigheden van Italië. In Genua verdwaal je onvermijdelijk in het spinnenweb van caruggi, de kleine steegjes in het centrum. Mooi is een tocht langs de beroemde botteghe storiche, de historische winkeltjes. Genua is de grootste havenstad van Italië, met het grootste historische centrum. Portofino, is een exclusieve, mondaine badplaats. Grote jachten van sporters, filmsterren en modellen vanuit de hele wereld. In de jaren vijftig en zestig ontdekten de eerste Hollywoodsterren Portofino al. Liz Taylor en Richard Burton kwamen hier op huwelijksreis..

• Finale Ligure, Finalborgo, Noli en San Remo; de kuststrook aan de Middellandse Zee ten westen van Genua tot aan de Franse grens wordt Bloemenrivièra genoemd. Finale Ligure heeft als grote troef het ommuurde Finalborgo. Het mooi bewaarde historische centrum heeft vier toegangspoorten, palazzi uit de Renaissance en het indrukwekkende kloostercomplex Santa Caterina. Noli, het schilderachtige vissersdorpje, waar je heerlijk rond kunt slenteren door de vele smalle straatjes. Een mooi stadje met een middeleeuws centrum en een natuurlijke haven. Het milde klimaat van San Remo is ongeëvenaard. Niet alleen reizigers, maar een enorm aantal planten vanuit de hele wereld voelen zich hier thuis. San Remo wordt ook wel de ‘bloemenstad' genoemd. Het casino in het indrukwekkende Art Nouveau gebouw is door de tijd heen de belangrijkste attractie geworden in San Remo.  De oude stad, uit het jaar 1000, ligt tegen de heuvel, een doolhof van smalle straatjes en laantjes die soms steil omhoog lopen.