rondreis van de Dolomieten tot het Gardameer

10-daagse autorondreis

Tijdens deze 10 dagen maakt u kennis met de bijzonder mooie regio Trentino, in het noorden van Italië. Het is een gevarieerd gebied met prachtige bergen, dalen, bossen, meren, rivieren, pittoreske dorpen en steden. Indrukwekkend zijn de Dolomieten, het symbool van Trentino. De bergen krijgen bij zonsopgang en zonsondergang een prachtige vuurrode kleur door reflectie van de zon. Naast de frisse berglucht heerst er een mild, mediterraan klimaat bij het Gardameer. Het landschap rondom het grootste meer van Italië is idyllisch met palmen, citroen- en sinaasappelbomen. De drie accommodaties zijn verzorgd en kleinschalig en vormen een ideale basis om het beste van Trentino te ontdekken.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Dolomieten; deze indrukwekkende bergketen is het symbool van Trentino. Sinds 2009 zijn de Dolomieten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Typerend voor de Dolomieten zijn de gletsjers, steile rotswanden en pieken. Het bekendste massief is de Brenta groep. De Marmolada is met 3343 meter de hoogste top van de Dolomieten.

• Molveno; ligt op een hoogte van 864 meter aan de oevers van het gelijknamige meer. Molveno wordt ook wel ‘de parel van de Dolomieten' genoemd vanwege de ligging aan de voet van de Brenta berggroep aan de ene kant en de berg Paganella aan de andere kant. Molveno is een typisch Italiaans bergdorpje met smalle steegjes en steile straatjes.

• Lago di Garda; met een oppervlakte van 370 km2 is het Gardameer het grootste meer van Italië. Rondom is een gevarieerd landschap te bewonderen: palmen, citroen- en sinaasappelbomen, glooiende heuvels en steile, soms loodrecht uit het water oprijzende rotsen. Het Gardameer heeft een zacht klimaat en is een favoriete vakantiebestemming.