rondeis Piemonte - een ontdekking

8-daagse autorondreis

Tijdens deze rondreis verblijft u in sfeervolle accommodaties en ontdekt u hoe mooi en interessant de regio Piemonte is! De naam Piemonte betekent letterlijk "aan de voet van de bergen" in het Italiaans. Piemonte is één van de meest welvarende provincies van Italië en rijk aan kunst- en cultuurschatten.
De rondreis doet de wijngaarden van de Monferrato en de Colli Tortonesi aan, die wijnen met wereldklasse tot stand brengen. Saluzzo is de toegangspoort tot de Valle del Po en een elegante stad met mooie monumenten uit het verleden.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Val Grue; deze heuvelachtige vallei ligt in het zuidoosten van Piemonte en aan de rand van de Po-vlakte. Het is een gebied met bossen, weilanden en riviertjes met veel wandel- en fietspaden. "Strada del Vino dei Colli Tortonesi" is een wijnroute ten zuidenoosten van Tortona door een gevarieerd landschap vol wijngaarden. De bekende witte wijn Timorasso DOC en de Croatina druif, waarvan rode wijn wordt gemaakt, zijn kenmerkend voor dit gebied.

• Saluzzo;
ligt aan de ingang van het dal van de rivier de Po. Het oudste deel van de stad is gebouwd tegen een helling vanwaar men een weids uitzicht heeft over de Po-vlakte. Deze oude middeleeuwse stadskern met zijn terracottakleurige daken is intact gebleven en via klimmende straten en trappen kunt u het kasteel bereiken vanwaar de Markiezen van Saluzzo de stad en haar omgeving beheersten.

• Asti; staat bekend als de stad van de 100 torens. De meest bekende is de Toren van de Comentini ( 13e eeuw) en de achthoekige Torre de Regibus. Het belangrijkste monument is de bijna duizend jaar oude bakstenen Duomo. De stad is ook bekend door de rode wijn Barbera d'Asti en de Asti Spumante, de witte mousserende wijn. Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van september de Palio gehouden; dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.