rondreizen Noord-Italië - ontdek en geniet

15-daagse reis

Rondreizen door 3 regio's in Noord-Italië is een bijzondere ervaring. U maakt kennis met de variatie van gastvrije dorpen, villa's, kleine havens en afwisselende landschappen. Deze rondreis laat veel zien van al het moois dat deze regio's in Italië te bieden hebben te weten Lombardije, Piemonte en Ligurië.
In Lombardije begint en eindigt de rondreis met een verblijf aan het Comomeer en aan het meer van Iseo. Piemonte is een regio bekend om de wijnproductie. Glooiende heuvels vol wijngaarden die topwijnen opleveren zoals de 'Barolo', de koning van de wijnen. Ligurië biedt een mooie kust met authentieke vissersdorpen, goede stranden en een begroeid achterland. In het zuiden van Ligurië liggen langs de kust vijf vissersdorpen die tegen de steile rotsen gebouwd zijn, de ‘Cinque Terre'. Deze reis is één van onze meest afwisselende rondreizen in Noord-Italië, die veel indrukken zal achterlaten!

De hoogtepunten van de reis zijn:

• Comomeer; met een oppervlakte van 146 vierkante kilometer is dit het derde grootste meer van Italië. Het landschap rondom het Comomeer is gevarieerd en fascinerend: het blauwgroene water, de bergen met bossen of sneeuw, pittoreske dorpjes en steden met een rijke cultuur.

• De streek Monferrato; is een belangrijke wijnstreek in Italië en een waar paradijs op culinair gebied. Tussen de groene glooiende heuvels en schilderachtige valleien met wijngaarden liggen veel kastelen, forten, wijndorpen en prachtige steden vol geschiedenis.

• De Grue vallei; deze heuvelachtige vallei ligt in het zuidoosten van Piemonte en aan de rand van de Po-vlakte. "Strada del Vino dei Colli Tortonesi" is een wijnroute ten zuidenoosten van Tortona. De bekende witte wijn Timorasso DOC en de Croatina druif, waarvan rode wijn wordt gemaakt, zijn kenmerkend voor dit gebied.

• Golfo dei Poeti; oftewel ‘Golf van de Dichters'. Door de eeuwen heen hebben veel bekende dichters, schrijvers en kunstenaars hun leven doorgebracht aan deze baai, vanwege zijn onweerstaanbare schoonheid en charme. Een bezoek aan het nabijgelegen ‘Cinque Terre' is een ‘must'.

• Het meer van Iseo; het meer is omgeven door afwisselend landschap met hoge bergen, heuvels, pijnbomen, wijngaarden en een grillige kustlijn. Bezoek aan Monte Isola, het grootste eiland in een Italiaans meer. In het zuiden ligt een belangrijk wijngebied, de heuvelachtige streek Franciacorta.

Bekijk ook eens een van onze andere rondreizen Noord Italie