rondreis puur ApuliŽ

11-daagse rondreis

De rondreis die wij “Puur Apulië” hebben genoemd doet zijn naam eer aan. De Italianen hebben het over “la Puglia Pura” en dan bedoelen ze onder andere de Kust. Van het noorden in de Gargano tot aan het zuidelijkste puntje van de regio reist u langs prachtige zandstranden met kraakhelder water, adembenemend mooie kustlijnen en kliffen in de smaragdgroene zee. U reist van de “sporen van de laars “ naar de “hak van de laars” .  Niet alleen kust, maar ook veel cultuur, geschiedenis, eeuwenoude olijfbomen, wereldberoemde wijnen, gastronomie en bovenal : een heel vriendelijke en gastvrije bevolking.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Trani; bestaat uit roze getinte huizen, gebouwd met het steen waarop de stad staat. De indrukwekkende twaalfde eeuwse kathedraal en het Castello Svevo liggen beiden aan zee. Het imposante Castello is zelfs deels over het water gebouwd.  Het èchte Italië gevoel komt zeker boven als u bij de haven aankomt; de karakteristieke vissersbootjes, de geur van versgevangen vis, de gezellige drukte, de terrassen en eettentjes. 's Avonds buiten dineren in één van de restaurants aan de haven.

• De Gargano;  op het schiereiland Gargano , ook wel de ‘sporen van de laars ' genoemd liggen de meest noordelijke stranden van Puglia, prachtige stranden met fijn, wit zand. Onderdeel van de Gargano is het charmante vissersplaatsje Peschici met zijn witte gebouwen en typische grijze koepel daken.  Eveneens schitterend het middeleeuwse Vieste, waarvan het oude centrum op een rots is gebouwd die hoog boven de zee uittorent. In de zomer houden vooral de Italianen zelf hier vakantie, wat de sfeer in de stad erg authentiek maakt. Het centrum is een wirwar van kleine smalle straatjes, trappen en pleinen, maar hier zult u zeker voortreffelijke restaurantjes aantreffen.

• Centraal Apulië; de Adriatische kust, Bari, Brindisi en het Murge-achterland met zijn wirwar aan kleine wegen, monumentale huizen en olijfbomen, heeft veel fiets- en wandelroutes waar u uw hart kunt ophalen.   Bari is nog geen grote toeristische trekpleister, u  kunt nog rustig door het sfeervolle oude gedeelte dwalen, het Bari Vecchia. Een belangrijke bezienswaardigheid is de Basilica di San Nicola. Sint Nicolaas is de beschermheilige van de stad en sinds 1087 liggen zijn stoffelijke resten in deze kerk.

• De Salento; is omgeven door 2 zeeën, hierdoor kunt u op één en dezelfde dag de zonsopgang boven de Adriatische zee zien en de zonsondergang in de Ionische zee. De Salento is een mix van oosterse en westerse culturen wat terug te zien is in de gebouwen, kerken en de vele "masserie ". Een masseria is een boerderij of landhuis in Puglia waar meestal olijfolie of wijn geproduceerd wordt. De stad Lecce wordt ook wel het Florence van de barok genoemd vanwege zijn vele zandkleurige monumenten in de barokstijl uit de 16e eeuw. Maar niet alleen veel eeuwenoude cultuur; Lecce is een studentenstad , een stad die leeft. Veel trendy gezellige barretjes, heel goede restaurants. Brindisi heeft de grootste natuurlijke haven ter wereld en een prachtig historisch centrum dat rijk is aan kerken, tuinen, kastelen, idyllische straatjes en leuke restaurants. Geniet van de "orecchiette" de traditionele pasta die typerend is voor deze streek.