rondreis van Napels naar het zonnige zuiden

13-daagse rondreis

Een gevarieerde rondreis waarbij u de regio's Campanië en Basilicata aandoet. U verblijft in vijf verschillende hotels met een bijzondere sfeer. U ontdekt het fascinerende Napels, een stad die een bezoek waard is met veel bezienswaardigheden. Aan de kust in Cilento ervaart u een oase van rust in een unieke omgeving. Maratea, in Basilicata, is de parel van de Tyrrheense Zee met als belangrijkste bouwwerk het op één na grootste Jezusbeeld ter wereld. De Amalfikust is misschien wel de beroemdste kust van Europa. Na een eerder verblijf in Ravello keert u terug naar deze mooie kust voor een verblijf bij Vico Equense, dat een onvergetelijke afsluiter is van deze afwisselende rondreis!

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Napels; een prachtige stad, met het beroemde uitzicht op de baai van Napels en het indrukwekkende silhouet van de Vesuvius altijd op de achtergrond. Een levendige stad met de prachtigste historische gebouwen en authentieke steegjes, waar het onvermijdelijke wasgoed je tegemoet waait.

• de kust van Amalfi; de kustweg met spectaculaire uitzichten loopt bovenop een steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken. Het is een gebied die door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dichters en filosofen noemden haar ‘La Costa Divina', de Goddelijke Kust.

• Nationale Park van Cilento; is een gebied dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is een uniek gebied vanwege de combinatie van ongerepte natuur en aantrekkelijk voor rustzoekers en natuurgenieters, al dan niet actief. In de Cilento bevinden zich mooie lange zandstranden, grotten langs de kust met de schoonste zee van Italië, hoge bergen, valleien en uitgestrekte bossen met typische hoge rechte olijfbomen.

• Maratea; aan de Golf van Policastro, een van de meest onbedorven kusten van heel Italië. Maratea bestaat uit twee delen: Maratea Inferiore aan de kust, met kleine strandjes en een haven, en Maratea Superiore op een berghelling. Het oude centrum met zijn vele nauwe steegjes ligt in het hoge deel.