Dolomieten, Veneto en onontdekt Friuli

13-daagse rondreis

Deze rondreis gaat door drie regio's in het noorden van Italië : Trentino, Veneto en de minder bekende regio Friuli-Venezia-Giulia. Een verrassend mooie en veelzijdige rondreis waarbij u op vier verschillende locaties verblijft om deze regio's te ontdekken. Tijdens deze reis verblijft u in unieke en sfeervolle accommodaties die landelijk gelegen zijn en ervaart u de prachtige natuur, een afwisselend landschap, leuke dorpen, interessante steden, culturele bezienswaardigheden, heerlijke streekgerechten en mooie wijnen.

De hoogtepunten van deze reis door Trentino, Veneto en Friuli zijn:

• Molveno; ligt op een hoogte van 864 meter aan de oevers van het gelijknamige meer. Molveno wordt ook wel ‘de parel van de Dolomieten' genoemd vanwege de ligging aan de voet van de Brenta berggroep aan de ene kant en de berg Paganella aan de andere kant. Molveno is een typisch Italiaans bergdorpje met smalle steegjes en steile straatjes.

• Venetië; een wereldberoemde stad gebouwd op 120 eilanden met zo'n 400 bruggen om die met elkaar te verbinden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: Piazza San Marco met Basilica di San Marco, de Campanile, Palazzo Ducale, Ponte dei Sospiri (de brug der zuchten) en de Rialto brug. Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

• Cividale del Friuli; wordt ook wel de schatkamer van kunst van de regio Friuli -Venezia-Giulia genoemd. De vier gezichten van Cividale, de Romeinse, Longobardische, patriarchale en Venetiaanse stad, zijn nog altijd te bewonderen en zorgen voor een onvergetelijke reis door de tijd. De regio Friuli heeft zijn naam te danken aan deze stad, gesticht door Julius Caesar.

• Valbruna; Het gemoedelijk dorpje in de noordoostelijke hoek van de Friuli ligt in een betoverend dal dat wordt omgeven door de grillige pieken van de Alpe Giulie. Frisse berglucht, weides met bloemen die tot aan je middel reiken, azuurblauwe bergrivieren, ongerepte natuur en ruige bergen. Het gebied van de Julische Alpen, vernoemd naar Julius Caesar, heeft dit allemaal. Binnen een straal van 20 kilometer reist u door 3 landen : Oostenrijk, Slovenië en Italië