rondreizen Noord-Italië - ontdek en geniet

15-daagse reis

Rondreizen door 3 regio's in Noord-Italië is een bijzondere ervaring. U maakt kennis met de variatie van gastvrije dorpen, villa's, kleine havens en afwisselende landschappen. Deze rondreis laat veel zien van al het moois dat deze regio's in Italië te bieden hebben te weten Piemonte, Ligurië en Lombardije.   Piemonte met zijn glooiende heuvels vol wijngaarden die topwijnen opleveren zoals de 'Barolo', de koning van de wijnen. Ligurië biedt een mooie kust met authentieke vissersdorpen, goede stranden en een begroeid achterland. In het zuiden van Ligurië liggen langs de kust vijf vissersdorpen die tegen de steile rotsen gebouwd zijn, de ‘Cinque Terre'. En Lombardije, vooral beroemd om zijn meren, is een verrassend mooie regio die zich uitstrekt van de Centrale Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden.
De hoogtepunten van de reis zijn:

• Lago Maggiore; dit is het tweede grootste meer van Italië met de bekende Borromeïsche eilanden. Langs het meer zijn veel leuke vakantieplaatsen en bergdorpjes. Lago Maggiore biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals zwemmen, roeien, zeilen, windsurfen, kitesurfen en vissen. De ongerepte omgeving is geschikt voor wandelen, klimmen en mountainbiken.

• De streek Monferrato; is een belangrijke wijnstreek in Italië en een waar paradijs op culinair gebied. Tussen de groene glooiende heuvels en schilderachtige valleien met wijngaarden liggen veel kastelen, forten, wijndorpen en prachtige steden vol geschiedenis.

• De Grue vallei; deze heuvelachtige vallei ligt in het zuidoosten van Piemonte en aan de rand van de Po-vlakte. Het is een gebied met bossen, weilanden en riviertjes met veel wandel- en fietspaden. "Strada del Vino dei Colli Tortonesi" is een wijnroute ten zuidenoosten van Tortona door een gevarieerd landschap vol wijngaarden.
De bekende witte wijn Timorasso DOC en de Croatina druif, waarvan rode wijn wordt gemaakt, zijn kenmerkend voor dit gebied.

• Finale Ligure, Finalborgo, Noli en San Remo; de kuststrook aan de Middellandse Zee ten westen van Genua tot aan de Franse grens wordt Bloemenrivièra genoemd. Finale Ligure heeft als grote troef het ommuurde Finalborgo. Het mooi bewaarde historische centrum heeft vier toegangspoorten, palazzi uit de Renaissance en het indrukwekkende kloostercomplex Santa Caterina. Noli, het schilderachtige vissersdorpje, waar je heerlijk rond kunt slenteren door de vele smalle straatjes. Een mooi stadje met een middeleeuws centrum en een natuurlijke haven. Het milde klimaat van San Remo is ongeëvenaard. Niet alleen reizigers, maar een enorm aantal planten vanuit de hele wereld voelen zich hier thuis. San Remo wordt ook wel de ‘bloemenstad' genoemd. Het casino in het indrukwekkende Art Nouveau gebouw is door de tijd heen de belangrijkste attractie geworden in San Remo. De oude stad, uit het jaar 1000, ligt tegen de heuvel, een doolhof van smalle straatjes en laantjes die soms steil omhoog lopen.

• Het meer van Iseo; het meer is omgeven door afwisselend landschap met hoge bergen, heuvels, pijnbomen, wijngaarden en een grillige kustlijn. Bezoek aan Monte Isola, het grootste eiland in een Italiaans meer. In het zuiden ligt een belangrijk wijngebied, de heuvelachtige streek Franciacorta.

Bekijk ook eens een van onze andere rondreizen Noord Italie